Bogdan Diklić: Ne mogu da idem u ono što se danas zove bioskop

Podelite:

“Srpski film je tu gde je. Malo se osiromašilo, ali nije samo materijalni momenat presudan”, rekao je u razgovoru za Novosti glumac Bogdan Diklić, dodajući da se nekada igralo bez honorara, a da su glumci novac dobijali tek kada film krene u distribuciju.

Za film “Majstori, majstori” glumci su čak nosili svoju odeću kao kostim, ispričao je Diklić.

“Drugo je vreme bilo, ne znam zašto više nema toliko entuzijazma ili zašto pišu o nečemu što nije dostojno umetnosti – o drogi, smrti, ratu, krvi… Neću da kažem da to nije lepa stvarnost života, to nije život. Život pre svega ima isključivo i samo lepu stranu, sa određenim preprekama koje čovek mora da savladava. Američki film više ne postoji, tu i tamo u olimpijskim ciklusima pojavi se neki film, a i pored gomile TV kanala, retko kad ima nešto kvalitetno da se pogleda, kao oaza u pustinji pojavi se ‘Kum 2’, ili neki dobar francuski film”, istakao je glumac i dodao da glumci nemaju adekvatno mesto kada je film u pitanju, pa čak ni pozorište.

“Nemamo odgovarajuće mesto po zaslugama, zaslužniji smo mi i krivi smo, isto tako, i za uspeh i za neuspeh”, istakao je on.

Glumac je dodao i da ne posećuje bioskope.

“Ne mogu da idem u ono što se danas zove bioskop. Hoću da osetim miris onog olaja, osveživač vazduha s mirisom jorgovana, da puca traka, da zviždim zbog toga. Takvi više ne postoje”, istakao je Diklić.

Podelite:

1 komentar

  1. Jadnici bre – propustili ste 1000 godina srpske istorije da prenesete na platno, zaključno sa ratovima 90-tih, 5.oktobrom i ubistvom Đinđića (pre toga – pitanje četnika, 1.sv.rata, ujedinjenja). I sad se žalite ?! Da ste snimali nešto osim monstruoznih pedera-Srba, možda bi to neko hteo i da gleda, kupi, drži na polici.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here