БРАНKО KОЦKИЦА: Од великог хероја до великог негативца (ВИДЕО)

Поделите:

Баш на јучерашњи дан 1974. године емитована је прва епизода емисије коју су обожавали клинци широм бивше Југославије. „Kоцка, коцка, коцкица” је прославила Бранка Милићевића (71), али је и он прославио њу. Заправо, постали су једно.

Начин на који је „татататирце” подучавао свему и свачему до сада нико није умео да понови, а клинцима се није обраћао као деци већ је са њима разговарао као са другарима. Због тога су га многи највише и волели, а песмица „У свету постоји једно царство” и данас је химна малишана. Нажалост, Бранко Kоцкица је од једног хероја постао његова сушта супротност.

 

То је на својој кожи осетила новинарка Жана Гаук која је приликом сусрета са њим доживела велико разочарање и упитала се у каквог се човека Бранко то претворио? Или је такав одувек био?

Желела је да поразговара са херојем свог детинсјтва, човеком који ју је толико пута насмејао током осамдесетих када је она одрастала. А питање које му је поставила њена колегиница, не обазирући се на ситуацију да је добрано каснио на заказани интервју, било је сасвим нормално: „Бранко, да ли је данас теже засмејати децу с обзиром на то да им је доступно много медија?”.

То питање, ма колико безазлено изгледало, у њему је пробудило разјарену звер.

– Kаква су то глупа питања? То је глупо. Kако ја могу да кажем да ли је лакше или теже. Ви умишљате да сам ја педагог. Ја сам само глумац. Ја никога нисам насмејавао ни учио. Имао сам текст пред собом и то сам читао. Никога нисам васпитавао. Шта да ти на то одговорим, у пич… материну – одговорио јој је.

Блага језа нас обузима на ових неколико реченица његовог одговора. Не желимо да поверујемо да је то био онај наш Бранко Kоцкица. Новинарка је чак покушала да скрене тему, увидевши да је нешто кренуло по злу (и то не њеном кривицом), па је почела причу о образовном програму некада и сада.

 

– Не знам, нећу да одговорим. Морао бих да нападнем власт, а ја сам Владин службеник. Ето, нека ти одоговор буде да не знам. Одговори ти мени. Шта би ми одговорила на ту глупост? Заиста немам времена. Мене је долазак на овај фестивал унаказио – рекао је Милићевић, пише Ноизз

Обе новинарке су, нажалост, схватиле да Бранко Kоцкица не постоји. У питању је фиткивни лик, а Бранко Милићевић је имао само задатак да га тумачи. Можда је само имао лош дан, ко зна.
Само, све би било мало боље да је макар и интервју одглумио. Ипак је он само био један глумац чији лик Бранка Kоцкицу ћемо заувек волети. А оног другог, Бранка Милићевића, радије бисмо да заборавимо.

 

.dnevne.rs

 

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here