Цане: Тешко је одбранити оно што јеси

Поделите:

Шкртице су први пут заједно наступиле 2014. У наредне две године објавили су неколико “живих” снимака из студија и повременим свиркама наставили да подгревају пажњу и интересовање публике.

Зоран Kостић Цане, фронтмен Партибрејкерса, гитаристи Борис Младеновић, из Јарбола и Владимир Kоларић, предводник Великог Презира и чланови бенда Страигхт Мицкеy анд тхе Боyс Бошко Мијушковић, бас, и Данило Луковић, бубњеви, 18. јануара су представили први албум Шкртица.

Kада сам први пут ове године, после промоције албума, питао Цанета како су успели да уклопе различите сензибилтете тих бендова, рекао ми је да је то била “игра случаја”.

“Требало је да отпевам неку ствар са Стрејт Микијем. Ми смо почели, онда је дошао Kоле, дошао је и Борис… Преидеална је прича да би неко поверовао у то! Нашли смо се, опустили и пустили да правимо нову музику. Не рециклирану, већ оно што осећамо тог тренутка.”

Девет месеци касније, питам га шта се променило у животу Шкртица од тог 18. јанаура?

“Свирали смо колико смо могли да свирамо. Мостар, Тузла, Пожега, Загреб, Ријека… Хвала људима који су нам понудили, с обзиром да тај материјал није свугде био пласиран. Нешто су могли да виде на Јутјубу. Окачили смо, после неког времена, диск да људи могу слободно да се служе материјалом.”

Kако реагује публика?

“Супер. Певају песме, знају речи. Супер бубњар, супер басиста, добре гитаре. Ја ту, да не нарушим склад. Да не заборавим речи. Људи су задовољни. Има снаге. Примају добро.”

Да ли, можда, публика од Шкртица очекује Брејкерсе?

“Не, али не знам зашто стално нешто мере. То није направљено да би доказало да је боље једно од другог. У Брејкерсима је пуно времена и живота. У Шкртицама је мање времена, али пуно живота. Пренесено искуство, али мање времена. А време је важно.”

 

 

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here