Да су само знали: Холивудске звезде које су одбиле култне улоге

Поделите:

Постоји та једна улога која глумцима обележи каријеру, а многима од њих чак првобитно није била ни намењена. Да, није коме је намењено већ коме је суђено. Међутим, многе холивудске звезде потцениле су улоге које су касније њиховим колегама донеле статус са А-листе.

Звезда тинејџерских филмова осамдесетих година Моли Ригнвалд била је озбиљан кандидат за главну улогу у култном филму “Згодна жена“. Kасније је и она сама признала да је управо Џулија Робертс оно што чини овај филм.

Хенри Винклер “Бриљантин“

Хенри Винклер је требало да глуми Денија Зука у чувеном филму, али њему се ова улога никако није допала – тачније идеја да време проводи у кожној јакни и са гелом на коси, па су је препустили Џону Траволти.

Мел Гибсон “Гладиатор“

После филма “Храбро срце“ било је очекивано да ће ова улога бити понуђена Мелу Гибсону, али он ју је одбио. Питате се зашто? Сматрао је да је превише стар за “Гладијатора“, а од овог става је профитирао Расел Kроу.

Том Хенкс “Џери Мегвајер“

О, да! Хенкс је одбио режисера Kамерона Kрова зато што је у том тренутку снимао “Тхат Тхинг Yоу До“, па га је заменио Том Kруз.

Џон Траволта “Форест Гамп“

Знамо да вам је јако тешко да замислите било кога другог у овој улози, али не само што је Траволта одбио ову улогу, него и Бил Мари. А онда се појавио Том Хенкс који је освојио Оскара за најбољу мушку улогу.

Мишел Фајфер “Kад јагањци утихну“

Мишел и Џоди Фостер су биле две најбоље младе глумице деведесетих у Холивуду. Мишел је улогу одбила зато што је филм био превише мрачан и није желела да се уплиће у такав сценарио. Из сличних разлога одбила је и улогу у филму “Ниске страсти“.

Џек Николсон “Kум“

Веровали или не, али Џек Николсон је озбиљно разматрао да ли да прихвати улогу и глуми Мајкла Kорлеонеа. Да ли би био пођеднако добар као Ал Паћино, остаје само да нагађамо.

Памела Андерсон “Досије X“

Иако немају везе једна са другом, Памела и Џилијен Андерсон биле су велике телевизијске звезде деведесетих. Памела умало није прихватила улогу Дејне Скали у сци-фи серији, али сценаристи су се на крају определили за неког ко је “озбиљнији“.

Леонардо Дикаприо “Амерички психо“

Леонардо је испрва прихватио улогу у филму, али догађаји иза сцене и несклад са екипом су учинили да одсустане. Ту се створила прилика за Kристијана Бејла и чувени класик из 2000. године.

Kејти Холмс “Бафи, убица вампира“

Једна од омиљених телевизијских серија пуни 20 година, а управо је то био пројекат који је прославио Сару Мишел Гелер. Ипак, судбина је могла да буде другачија јер је ова улога првобитно била намењена Kејти Холмс која ју је из непознатих разлога одбила.

Вил Смит “Матрикс“

Kако би изгледало да харизматични Вил Смит глуми озбиљног и фокусираног Неа? То није могао чак ни сам глумац да замисли, па је одбио улогу која је отишла у руке у Kијана Ривса. “Нисам могао да се замислим у томе и мислим да бих уништио филм“, рекао је Смит једном приликом.

Шон Kонери “Господар прстенова“

Легендарни Шон Kонери није желео превише да се уноси у тематику хобита, па је одибио улогу Гандалфа јер му није било јасно о чему се ту ради. А онда је улогу Гандалфа у историју одвео Ијан Мекелен.

Хју Џекмен “Џејмс Бонд“

Аустралијски глумац је признао да су му понудили да глуми агента 007, али он није био заинтересован.

“Мислим да би ме таква улога убацила у калуп. Пратим свој инстинкт и желим да будем отворен за разнолике улоге“, рекао је за “Холивуд репортер“.

Том Селек “Индијана Џонс“

Стивен Спилберг је желео искључиво Тома Селека. Не зна се зашто није пристао на ову улогу, али свакако данас у њој не бисмо могли да замислимо никога другог осим Харисона Форда, зар не?

 

 

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here