ЂУЛЕ – ВАН ГОГ: Данас је лакше развести се, него разумети оног другог, опростити му

Поделите:

Популарни рокер Ђуле Ван Гог на одлучио да прича о “забрањеним” темама – о разводу, абортусу, проституцији…

Развод

Развод је кукавички, а понекад и храбар чин. Зашто некога лагати и говорити му да га волиш, а да га више не волиш. Развод је постао тренд ових нових брзих и модерних бракова из интереса, моде или чега већ, не знам. Данас је лакше развести се и заувек покидати недужна дечја срца, детињство и њихов осмех, него разумети оног другог, опростити му и тако излечити неспоразум. Стабилност брака, хармонија у односу и међусобна подршка су, без обзира на све тешкоће, најважнији. На крају, ако баш нема лека, највећи грех је не бити искрен према самом себи.

Гејеви и брак

Свако има право на свој избор. Свако нека ради оно шта мисли и осећа и нека се понаша по свом сензибилитету, говору својих чула и осећања. А што се тиче брачне заједнице и деце, верујем да потрага за срећом не познаје границе.

Марихуана

Мислим да ми имамо много већих проблема од легализације марихуане. Некима би марихуана у доношењу круцијалних одлука за нашу заједницу сигурно и добро дошла, међутим, пре него што гласам за легализацију, прво гласам за исправно кућно васпитање и активну родитељску бригу о деци. Онда нећемо имати бригу да ли ће медицинском или званичном легализацијом марихуана постати проблем или рецепт овог друштва. Данас у Србији имамо ријалити програме и тоне информација по медијима о небитним људима сумњивог морала, са надимцима и без имена, презимена и занимања, затрпани смо бесмисленим информацијама о животима деце познатих, тако да ми све то делује као много већа опасност по здравље нације него легализација марихуане.

Проституција

Старе занате треба сачувати од заборава. Треба мудро очувати посебност и тајну вековног заната, ето колико је цивилизација пропало, али се проституција као занат одржала и опстала, њојзи хвала. На крају крајева, ако већ немаш љубав за цео живот, боље нађи рибу или фрајера за једно вече.

Психијатар

Свако од нас има право да посумња у себе и понекад уради менталну гимнастику. Не видим у томе ништа страшно, а и ништа због чега се треба постидети или забринути. Увек се треба посаветовати с онима који могу да помогну.

Самоубиство

Разумем тескобе које нам живот на срце товари, разумем прекретнице и тешке ситуације које нам живот свакодневно доноси, али не разумем ту себичност која људима дозвољава да таквим чином своје најближе оставе саме, уплакане и вечно препуштене патњи и знаку питања. Не разумем какав то пакао може човека да натера на последњи чин далеко пре краја, а излаз увек постоји у подршци и загрљају најближих.

Абортус

Забрањујем абортус. Само нека нам је пуно деце, нека су нам пуна срца, школе, паркови. Не подржавам чин абортуса, осим ако су беба или мајка здравствено угрожени, па такав чин препоручује лекар.

Еутаназија

Еутаназији кажем да, и себи бих је потписао. Живот је чудо и зашто кварити укус његове лепоте, пелене су ту само за почетак, не и за крај.

Живот после смрти

Има ли живота после смрти, то не знам, али волео бих да се мој рулет и после свега опет заврти, да се можда претворим у неког мазног крзнатог кућног љубимца, да лежим вољен у њеном крилу. Важно је како живиш и забављаш се за живота, а све после тога, како буде, нека буде.

Секс на екс

Е то је баш слатко, слатко јер је кратко. Kад бих ти рекао да га не волим, слагао бих и себе и тебе. Секс на екс је као чоко-кекс, са шлагом и јагодом на врху.

 

курир

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here