ДРОГА ЈОЈ УЗЕЛА ЖИВОТ: Соња је маштала да се уда за једног музичара

Поделите:

Млада, несхваћена и чудна- овим речима често су описивали глумицу Соњу Савић. Али детаљи из њеног живота су мало познати јавности.

Из родног Чачка долази у Београд како би се опробала у глуми коју је највише волела. Уписује Факултет драмских уметности у класи Миње Дедић, а заједно са њом у том периоду глуму студирају Зоран Цвијановић, Светислав Гонцића, Жарко Лаушевић, Бранимир Брстине и многи други.

Већ од самог почетка бављења глумом, пратиле су је контроверзне приче. Једном приликом је на питање новинарке да ли је у емотивној вези са Радетом Сербеџијом са којим је снимила чувени филм “Уна” прекинула интервју.

– Ја сам фасцинирана Радетом Шербеџијом. Ја га обожавам, и увек ћу га високо ставити на пиједестал људи које сам упознала у свом животу. Ја нисам гледала много његових представа, пре него што сам га упознала, али сам зато гледала доста филмова. Међутим, то ме није фасцинирало, ја сам то поштовала – рекла је легендарна Уна Војводић након снимања поменутог филма.

Са друге стране, на питање с ким се дружи када не снима филмове и серије, она је одговорила:

– Хм, да! Ја имам неку срећу- чујеш колико пута то спомињем да изгледа као да стварно имам много среће, а ја је, у ствари уопште немам; ја сам један несрена девојка. Дружим се са ширим кругом људи с којима сам одрасла негде петнаест година- изјавила је Соња једном приликом.

Након тога снима бројне филмове као што су: “Живети као сав нормалан свет”, “Kако је пропао рокенрол”, “Шећерна водица”, “Давитељ против давитеља”, “Балкански шпијун”, “Чавка” и многи други. Временом је започела дружење са Миланом Младеновићем и читавим саставом групе “ЕKВ”. Многи кажу да управо тада долази први пут у контакт са наркотицима, али и упознаје своју велику и једину љубав џез музичара Влајка Лалића. Многи кажу да је маштала да постане његова супруга.

Знала је да каже да једна од најтежих тренутка у њеном животу поред смрти оца, јесте дан када је Влајко прерано напустио овај свет 1990. Услед велике олује, његов једрењак је потонуо, а Соња је месецима касније била у депресији због смрти. Одмах потом, одлази у Словенију где је остала скоро десет година, вратила се у Србију и посветила филму, али не у тој мери у којој је то пре чинила.

Многи кажу да је тада ушла у проблеме које доноси конзумирање кокаина и хероина. Током једног интервјуа новинар ју је упитао да ли користи неку од врста наркотика, она је без размишљања одговроила да јој је највећа жеља да ради чисте главе и срца, али да је проблем тај што камера све види:

– Не, нисам конзумирала, осим у друштву у којем се конзумирала уз алкохол. Ан женерал! Једино канабис може да ме помери у неке више сфере и да ме отвори за слављеничко осећање овог бедног и јадног света. Овде се протура ђубре од дроге као наркотички тренд. Амброзије су се користиле за церемоније у старим цивилизацијама за највише аристократске родове – рекла је Соња.

Али пороци су јој дошли главе 23. септембра 2008. године када је у стану у Kурсулиној улици пронађена мртва. Лекари су могли да констатују смрт, а према званичним подацима након обдукције преминула је услед превелике дозе наркотика у 48. години живота.

Сахрањена је у селу Доња Горевница код Чачка где је њена породична кућа.

Kомшије, некада једне од најталентованијих српских глумица, тврдили су да у њеном стану није било намештаја, спавала је на душеку на поду, а свуда около били су разбацани употребљени шприцеви.

 

 

Блиц

Поделите:

3 Коментари

  1. DB koji im je podmetao svakojako djubre. Ne zmam o čemu pričaju. Morala je ranije doći u Beograd. Bila je kod Bate Miladinovića na glui i u nižoj muzičkoj školi “Mokranjac”. Sjajna, pepametna ali krhka…

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here