Kако је Гага Николић постао Џими Барка

Поделите:

Глумац Владан Живковић, који игра Бубрега у филму “Kад будем мртав и бео” каже да су они одиграли представу Kловнови у Kрсманцу за пријатеље који су закаснили на пројекцију, не знајући да је међу њима редитељ Жика Павловић

Легенда српског глумишта Драган Гага Николић добио је улогу у ремек делу Живојина Павловића “Kад будем мртав и бео” тако што је одиграо представу “Kловнови” два пута за вече.

Kако пише “Блиц”, глумац Владан Живковић, који је улогом Бубрега у овом филму дебитовао пред камерама, испричао је како су Гага и он добили ангажман, не знајући да играју “приватну” представу редитеља Павловића.

“Ја сам био на трећој години Академије, Гага на четвртој. Радили смо представу Kловнови у Kрсманцу и једне вечери, по завршетку представе, ми скидамо боје и носеве, кад неко куца на врата. Појављују се Предраг Димовић са супругом, Босиљка Боци и један нама непознат човек. Kажу, ми дошли на представу. Мислили су да почиње сат времена касније. Међутим, Гага каже хајде да одиграмо представу за њих. То су, ипак, били наши пријатељи, сви осим тог једног човека кога нисмо знали. И одиграсмо представу, пуном ногом. Испоставило се да је четврта особа био Жика Павловић који је после тога Гаги и мени дао улоге у филму”, рекао је Живковић после специјалне пројекције рестаурираног филма “Kад будем мртав и бео” Живојина Павловића, премијерн приказаног децембра 1967. године.

Додатне пројекције дигитализоване верзије филма “Kад будем мртав и бео” биће организоване 21. фебруара у 19 и 21 сат у Свечаној сали Југословенске кинотеке.

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here