Како је настала легендарна реплика “И тата би, сине”

Поделите:

“Ко то тамо пева” један је од најпопуларнијих филмова југословенске кинематографије. Иако је снимљен 1980., реплике из овог остварења Слободана Шијана живе и дан данас

“Ко то тамо пева” један је од најпопуларнијих филмова југословенске кинематографије. Иако је снимљен 1980., реплике из овог остварења Слободана Шијана живе и дан данас.

Jедна од најпознатијих је и “И тата би, сине”, коју изговара Павле Вујисић.

Божидар Бота Николић, директор фотографије поменутог филма, недавно је открио како је љубавна сцена, коју су одиграли Неда Арнерић и Славко Штимац, а у којој се реплика изговара, убачена накнадно.

“Снимао сам са Зораном Чалићем филм ‘Какав деда, такав унук’, који је имао пола милиона гледалаца. Предложио сам Ковачевићу и Шијану да одемо да гледамо шта је то што народ воли. Одбили су мој предлог. Отишао сам у биоскоп и констатовао да је љубав оно што привлачи публику. Душку сам рекао да у сценарио за филм ‘Ко то тамо пева’ мора да убаци љубавну сцену. Он је направио лик Неде Арнерић и Славка Штимца. Душко је то тек после написао и оно чувено: “И тата би, сине”. Пре тога није било љубави у нашем филму”, рекао је Николић.

“Живела сам поред основне школе и то је било напорно. Клинци су за мном викали ‘И тата би сине’. То ме је нервирало, али сад ми је комплимент”, изјавила је Неда Арнерић. И њен партнер из филма Славко Штимац има слична искуства.

“Било је увек тога и дан данас је тако! То је свима симпатично јер није злобно. људи памте те неке духовите, а зову их култним репликама из филмова. Али то је прихватљиво”, рекао је глумац у интервјуу за тпортал.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here