Kијану Ривс, канибализам и халуциногени свет у бојама неона

Поделите:

Постапокалиптични филм „Гадна гомила“ доноси нам причу о свету безакоња, дистопије, криминала и безнађа. Ову необичну причу екранизовала је редитељка и сценаристкиња Ана Лили Амирпур, американка иранског порекла, представљајући један смели жанровски експеримент.

Радња филма „Гадна гомила“, смештена у врелим пустињским динама, фокусира се на Арлен (Суки Ватерхаус) која неславно завршава у дистопијској забити ван граница цивилизације. Неснађена, она постаје заробљеник једне групе канибала и док се Арлен прилагођава животу међу „гадном гомилом“, схвата да одабир зла или добра углавном зависи од тога поред кога се налази.

Филм „Гадна гомила“ је имао светску премијеру прошлог септембра на Филмском фестивалу у Венецији, када је брендиран као „романтични хорор-трилер“. Том приликом награђен је специјалном наградом жирија.

Филм је окупио сјајну екипу глумаца, међу којима су Kијану Ривс, Џејсон Момоа, Џим Kери, Суки Ватерхаус, Дијего Луна и Ђовани Рибиси.

Лили Амирпур је „Гадну гомилу“ снимала у калифорнијском Слаб Ситију у коме, под оскудним условима, живи многочлана заједница илегалних станара од којих се многи појављују као статисти у филму.

Домаћа публика ће имати прилику да погледа ово дуго ишчекивано остварење од 31. августа у одабраним биоскопима широм Србије.

 

МЦФ

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here