Ликовна колонија акварела „Газиводе“ 2018. у Зубином Потоку

Поделите:

 

 

Духовна знамења непресушна инспирација

Скоро и да није реч о обичном сабрању на овој колонији. Реч је о особеној саборности која не потире уметничке индивидуалности и особен приступ заједничким темама

Ликовна колонија акварела „Газиводе“ 2018. организована је, четрнаести пут за редом у општини Зубин Поток, у Културном центру „Стари Колашин“ под руководством Андријане Живановић. Покровитељи ове значајне традиционалне културне манифестације су Канцеларија за Косово и Метохију и Општина Зубин Поток.

-Ликовна колонија „Газиводе“ 2018. представља значајно организаторско и стваралачко прегнуће и даје посебан допринос културном животу на простору Косова и Метохије. Ове године ликовна колонија је окупила и најзначајније уметнике са ових простора. Скоро и да није реч о обичном сабрању. Реч је о особеној саборности која не потире уметничке индивидуалности и особен приступ заједничким темама. Необични пејзажи и јединствена духовна знамења само су део непресушног источника надахнућа. Ово је истакнуто поводом отврања колоније „Газиводе“ 2018. На којој су поред осталих узели учешће сликари Иван Гаљак, Драгослав Божовић, Милован Пенков и Сузана Павловић и други.

 Колонија прати и трендове које постављају нове генерације. Окупља акварелисте, али и уметнике разноврсног уметничког израза. На интерактивним радионицама и предавањима током колоније, уметници и млади полазници размењују искуства и остварују сарадњу из које настају акварели, али и слике у другим сликарским техникама. У организацији (домаћина) и сликара (гостију) ствара се једна нова атмосфера и једно ново културно средиште на исконском српском простору.

Поред пригодног свечаног отварања ликовне колоније „Газиводе“ 2018. организован је и за ову прилику пригодан културно-уметнички програм.

Легенда: Са колоније С.Ђукић

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here