Маимо Савић: Човек је постао идиот!

Поделите:

 

Зашто Массимо Савић мисли да је ово време “такозване комуникације” међу људима и кога никад неће да пусти у свој дом, прочитајте и погледајте у интервјуу за мондо.ба.

Массимо Савић је био необична музичка појава и у оно славно време рокенрола када је постајала група Дориан Греј, али остао је такав и касније.

Увек некако издвојен од бендова своје и каснијих генерација, Массимо је нестајао са сцене па се враћао, бирајући необичан пут у каријери, али увек на свеж начин.

У занимљивом интервјуу за нашу бањалучку редакцију (мондо.ба), Массимо је причао о отуђењу међу људима, о разлици између “оног” и овог времена, зашто медије никада неће пустити у своју кућу…

“Осамдесете године прошлог века су године отварања Пандорине кутије. Ми смо ти који смо криви за све ово што данас постоји. За Фацебоок, YоуТубе, Инстаграм… јер смо били довољно слободни и слободоумни да прихватамо нове идеје, појавили су се разни компјутерски програми… Ако упоредим та два времена, морам да кажем да су ми 80-те много драже. Тада смо имали само кућне телефоне и све смо успели да се договоримо, да све стигнемо, догодиле су све журке које је требало да се догоде и како је требало да се догоде, људи су много више разговарали међусобно”, каже хрватски певач.

Наставио је на тему актуелног понашања људи…

“Седео сам недавно у кафићу у Сарајеву и око мене је било још троје људи. Ја сам био једини који није типкао по телефону усред седења и пијења пића и такозване комуникације. Чак сам престао да се вређам када неко то ради, јер је човек постао идиот свога занимања, а његово занимање су друштвене мреже”.

Иако воли непосредну комуникацију, Массимо има границе:

“Ја филтрирам своју комуникацију са људима. Нема тих новина које су ушле у мој дом, то је нешто што чувам за себе и ја мислим да тако треба да буде”.

Kаже да су од Горана Бреговића (у текстуалном и композицијском смислу) и од Влатка Стефановског (у техничком смислу).

“Данас не видим нешто из чега бих могао да учим… Да се данас догоде Џими Хендрикс, Лед Зеппелин, Дееп Пурпле исто би тако били популарни, јер се не догађа ништа. Послушајте радио станице, 90% одсто музике звучи исто као да је рађено у једном студију само се мењају извођачи. Понекад ми заблистају Цолдплаy, ту и тамо ме погоди У2…”, каже Масимо.

Мондо

Поделите:

1 коментар

  1. Kad je neko – eto, “poznat”, on može da lupeta svašta, svakakve gluposti da bulazni, on to izkazuje “svoj stav”! To je njegovo mišljenje, njegov “stav”!? I normalnan, običan čitalac se zajebe i pročita (taj) “njegov stav” dođe mu da kaže, “idi bre u PM i ti i tvoj stav”!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here