МИХАЛКОВ: Биће тешко да неко заузме место Шона Конерија

Поделите:

Британски глумац Шон Конери је био племенити аристократа и демократа, интересовао га је свет који га је окруживао, за разлику од многих звезда које не занима ништа осим њих самих, рекао је руски режисер Никита Михалков Спутњику поводом смрти чувеног глумца.

„Шон Конери је глумац апсолутно највише класе енглеске школе, у свим улогама, чак и у блокбастерима, увек је био веран себи. То је мајсторство, сјајан смисао за хумор и самоиронија. Глумио сам са њим у филму ‘Црвени шатор’, нисмо били заједно у кадру, али сам га видео на делу и највише ме је изненадило то што се поред њега нисте осећали као поред звезде. Он је био племенити аристократа и демократа, и што је најважније – занимао га је свет око њега, за разлику од многих звезда којима није занимљиво ништа осим њих самих“, рекао је Михалков.

Према мишљењу руског режисера, биће тешко да неко заузме место Шона Конерија, исто као и место Марлона Бранда, Грегорија Пека, Хенрија Фонде или Питера О’Тула.

Прослављени глумац Шон Конери преминуо је данас у 90 години. ​Играо је у укупно седам филмова о Џејмсу Бонду. Поред њих глумио је и у филмовима „Несаломиви“, „Име руже“, „Лов на Црвени октобар“, „Индијана Џонс“, „Последњи крсташки поход“ и многим другим пише Искра.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here