Мјузикл „Било једном у Банату“ у Позоришту на Теразијама

Поделите:

Зрењанинско Народно позориште „Тоша Јовановић” гостоваће у суботу, 16. марта, у 19.30 часова у Позоришту на Теразијама са мјузиклом „Било једном у Банату“, у режији Владимира Лазића, најавили су данас из позоришта.

Ова раскошна представа, препуна музичких и пласних тачака, рађена је према причи Игора Бојовића „Легенда о позоришту” која се заснива на легенди из 19. века о настанку зрењанинског позоришта, према којој се неки богати бечкеречки трговац заљубио у глумицу путујућег пештанског позоришта, а онда јој је и позориште саградио.

Текст су написали Жељко Мијановић и Владимир Лазић, а текст сонгова Жељко Мијановић.

Kомпозитор је Нинослав Адемовић, кореографкиња Милица Церовић, сценограф Филип Јевтић, костимографкиња Вања Поповић, а координаторка и помоћница редитеља Сенка Петровић.

Ансамбл представе чини бројна глумачка екипа, сачињена од глумаца са Драмске и Луткарске сцене, али и гостујућих глумаца који први пут играју у зрењанинском позоришту: Kатарина Сарић и Митра Младеновић, алтернативно у улози Марије Тот, заносне младе глумице путујуће пештанске дружине у коју се заљубљује гроф Стојан Сивчев, кога игра Андрија Даничић, градитеља позоришта.

(Тањуг)

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here