Mjuzikl „Bilo jednom u Banatu“ u Pozorištu na Terazijama

Podelite:

Zrenjaninsko Narodno pozorište „Toša Jovanović” gostovaće u subotu, 16. marta, u 19.30 časova u Pozorištu na Terazijama sa mjuziklom „Bilo jednom u Banatu“, u režiji Vladimira Lazića, najavili su danas iz pozorišta.

Ova raskošna predstava, prepuna muzičkih i plasnih tačaka, rađena je prema priči Igora Bojovića „Legenda o pozorištu” koja se zasniva na legendi iz 19. veka o nastanku zrenjaninskog pozorišta, prema kojoj se neki bogati bečkerečki trgovac zaljubio u glumicu putujućeg peštanskog pozorišta, a onda joj je i pozorište sagradio.

Tekst su napisali Željko Mijanović i Vladimir Lazić, a tekst songova Željko Mijanović.

Kompozitor je Ninoslav Ademović, koreografkinja Milica Cerović, scenograf Filip Jevtić, kostimografkinja Vanja Popović, a koordinatorka i pomoćnica reditelja Senka Petrović.

Ansambl predstave čini brojna glumačka ekipa, sačinjena od glumaca sa Dramske i Lutkarske scene, ali i gostujućih glumaca koji prvi put igraju u zrenjaninskom pozorištu: Katarina Sarić i Mitra Mladenović, alternativno u ulozi Marije Tot, zanosne mlade glumice putujuće peštanske družine u koju se zaljubljuje grof Stojan Sivčev, koga igra Andrija Daničić, graditelja pozorišta.

(Tanjug)

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here