Нема више скидања музике с YouTube сајта…?!

Поделите:

Због ауторских права тј. због кршења истих, гаси се један од најпопуларнијих алата за преузимање музике са сајта YоuТuбе. Претња и свим другим…

РИАА Recording Industry Association of America и неколико музичких кућа, укључујући UniversalSony Music i Warner Bros, још током 2016. године су поднели колективну тужбу против сајта YоuТuбе-МП3.орг због кршења ауторских права, као и због незаконитог копирања садржаја.

Иако пресуда још увек није озваничена, наводно је дошло до вансудске нагодбе, која иде у прилог мужичким кућама, што власницима YоuТuбе-МП3.орг-а налаже да плате одређену казну и угасе свој сервис.

YоuТубе “пустио” нови изглед и лого (ФОТО)
Након што сервис YоuТuбе-МП3.орг буде угашен, власништво над његовом доменом ће преузети РИАА, која обећава да ће наставити борбу против сличних начина кршења ауторских права, укључујући све сличне сервисе.

Споменута нагодба укључује и одредбе према којима оптужени неће смети да у будућности учествује у развоју сличних сервиса или технологија које би омогућавале овакав облик кршења ауторских права, пише ПЦПресс, који у организацији РИАА сматрају погубнијим и далеко раширенијим од традиционалних облика пиратерије.

Дакле, у будућности очекујте много тежи долазак до МП3 песама које скидате преко YоuТuбе мреже на рачунару, телефону или таблету, јер ће РИАА, заједно са судским органима и другим телима за заштиту ауторских права широм света водити борбу против свих оваквих алата и сајтова.

 

 

Мондо

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here