Ненад Јездић први добитник награде „Мија Алексић“

Поделите:

Манифестација Дани Мије Алексића, биће одржана од 26. до 30. септембра у Горњем Милановцу, у част великану српског глумишта, а награда „Мија Алексић – бити глумац“ припала је глумцу Ненаду Јездићу.

Награда, коју је установио Управни одбор Културног центра Горњи Милановац, Јездићу ће бити уручена на отварању манифестације, преноси РТС.

Ненад Јездић је први лауреат признања за изузетан допринос умјетности глуме, а у образложењу је наведено да је снажним и јединственим глумачким изразом и истанчаним глумачким слухом учинио да моћна војска ликова које је тумачио лако освоји публику и дочара јој свијет у којем ти ликови обитавају.

„Мајсторски владајући сценским покретом, силовитом глумачком енергијом, духовитошћу и необичним давањем, показује нам пут којим глумац треба да корача. Разноврсним дијапазоном улога и великим стваралачким опусом на филму, у позоришту и на телевизији, Јездић је заслужио да понесе овогодишњу награду за изузетан допринос уметности глуме“, наведено је у образложењу.

Манифестацију Дани Мије Алексића организују општина Горњи Милановац и Културни центар у част умјетника који је рођен прије 95 година у Горњој Црнући у овој општини.

РТРС
Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here