Никола Kојо: Цела бивша Југославија има сличне менталне проблеме

Поделите:

“Глумци пожеле да режирају да би заокружили неки емотивни циклус и испричали причу на тај начин, без неких, да се не увреде колеге, непотребних украса, суманутих покрета камере”, рекао је глумац

Филм “Стадо”, редитељски првенац Николе Kоја отворио је 52. Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма у Нишу, а глумац и редитељ објаснио је зашто је одлучио да сними филм.

“Ово време делује као недодирљиво у сваком смислу, као да не можеш ништа да промениш у лудилу и пропасти у којој живимо”, обратио се Kојо новинарима на представљају свог редитељског првенца и додао “наше је да покушавамо, иначе шта бисмо друго радили”. Глумац је прокоментарисао кроз шалу да је радећи на филму “Стадо” и глумећи у њему на неки начин био и у улози лопова и полицајца, пише Блиц.

“Моја предност је што сам тачно знао шта од кога могу да очекујем. Стадо је део велике серије ‘Kласа’ која ће се снимати. Може се рећи да је реч о полудокументарном филму, насталом на основу искуства”, каже Kојо, преноси Блиц. За редитељски подухват каже да је био нека нормална надградња. После бројних награда, одиграних улога у филмовима и ТВ серијама Kојо је прошле године режирао филм.

“Једноставно почну да ти сметају нека сецирања која раде теби и неки експерименти које си већ много пута прошао. Друга ствар је и да сваки глумац жели да целина направи победу, да нико не хвали само неки сегмент филма. Глумци пожеле да режирају да би заокружили неки емотивни циклус и испричали причу на тај начин, без неких, да се не увреде колеге, непотребних украса, суманутих покрета камере”, рекао је глумац. Није необично што је његов први филм “Стадо” наишао на добре критике и одличан пријем код гледалаца како у земљи, тако и у региону.

“Ми на подручју бивше Југославије имамо сличне менталне проблеме, међу којима је и подаништво. Ми у Србији можда предњачимо, али и даље тај проблем постоји у овим пределима”, закључио је Kојо.

 

 

 

Недељник

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here