Nikola Kojo: Cela bivša Jugoslavija ima slične mentalne probleme

Podelite:

“Glumci požele da režiraju da bi zaokružili neki emotivni ciklus i ispričali priču na taj način, bez nekih, da se ne uvrede kolege, nepotrebnih ukrasa, sumanutih pokreta kamere”, rekao je glumac

Film “Stado”, rediteljski prvenac Nikole Koja otvorio je 52. Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma u Nišu, a glumac i reditelj objasnio je zašto je odlučio da snimi film.

“Ovo vreme deluje kao nedodirljivo u svakom smislu, kao da ne možeš ništa da promeniš u ludilu i propasti u kojoj živimo”, obratio se Kojo novinarima na predstavljaju svog rediteljskog prvenca i dodao “naše je da pokušavamo, inače šta bismo drugo radili”. Glumac je prokomentarisao kroz šalu da je radeći na filmu “Stado” i glumeći u njemu na neki način bio i u ulozi lopova i policajca, piše Blic.

“Moja prednost je što sam tačno znao šta od koga mogu da očekujem. Stado je deo velike serije ‘Klasa’ koja će se snimati. Može se reći da je reč o poludokumentarnom filmu, nastalom na osnovu iskustva”, kaže Kojo, prenosi Blic. Za rediteljski poduhvat kaže da je bio neka normalna nadgradnja. Posle brojnih nagrada, odigranih uloga u filmovima i TV serijama Kojo je prošle godine režirao film.

“Jednostavno počnu da ti smetaju neka seciranja koja rade tebi i neki eksperimenti koje si već mnogo puta prošao. Druga stvar je i da svaki glumac želi da celina napravi pobedu, da niko ne hvali samo neki segment filma. Glumci požele da režiraju da bi zaokružili neki emotivni ciklus i ispričali priču na taj način, bez nekih, da se ne uvrede kolege, nepotrebnih ukrasa, sumanutih pokreta kamere”, rekao je glumac. Nije neobično što je njegov prvi film “Stado” naišao na dobre kritike i odličan prijem kod gledalaca kako u zemlji, tako i u regionu.

“Mi na području bivše Jugoslavije imamo slične mentalne probleme, među kojima je i podaništvo. Mi u Srbiji možda prednjačimo, ali i dalje taj problem postoji u ovim predelima”, zaključio je Kojo.

 

 

 

Nedeljnik

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here