ЊКВ принц Владимир Карађорђевић О НОВОЈ КЊИЗИ Дејана Дамњановића: Књига која развејава лажи модернистичких идеја!

Чуо сам за Дејана Дамњановића неколико година пре него што смо Бригита и ја имали искрено задовољство да га позовемо код нас на славу у наш дом у Немачкој. Укратко, оно што сам о њему раније чуо је да се ради о аутентичном борцу за очување и опстанак српских традиција, позиција и виталности народа који су или намерно, или будаластом наивношћу, били угрожени разноразним модернистичким идејама и безочним антинационалним деловањем различитих личности у нашој политици.

Поделите:

Током октобра ове године, у издању Укроније објављена је нова књига г. Дејана Дамњановића, шефа кабинета ЊКВ Принца Владимира и команданта Сувереног Војног Витешког Реда Змаја.
Предговор за књигу је написао ЊКВ Принц Владимир Карађорђевић.

Чуо сам за Дејана Дамњановића неколико година пре него што смо Бригита и ја имали искрено задовољство да га позовемо код нас на славу у наш дом у Немачкој. Укратко, оно што сам о њему раније чуо је да се ради о аутентичном борцу за очување и опстанак српских традиција, позиција и виталности народа који су или намерно, или будаластом наивношћу, били угрожени разноразним модернистичким идејама и безочним антинационалним деловањем различитих личности у нашој политици. Дејан Дамњановић кога смо упознали тог 13. децембра јесте био борац о коме смо већ чули, али свака евентуална заблуда коју смо моја супруга и ја можда могли имати о њему као о некаквом националном „романтичару“ или „сањару“ је била замењена сусретом са једним готово застрашујуће чврстим реалистом који разуме свет политике и који опажа политички контекст у веома истинитом и, истовремено, врло узнемирујућем светлу. Његово опажање геополитике представља веома широку перспективу уз истовремену способност да у њу уклопи чак и најмањи, наизглед неважан догађај негде у свету. Дејан Дамњановић поседује потпуно и кристално јасно разумевање како би се једна таква, на први поглед небитна епизода, могла одразити на промену политике на другој страни света и како би то могло утицати на будућност наше вољене Србије. Многи други можда имају донекле слично опажање света, али желим да нагласим да је господин Дамњановић особа која је на основу својих опажања спремна и да иступи и покуша нешто конкретно да предузме.

Уверен сам да ће се свако ко прочита ово дело суочити са најчистијом, као бријач оштром и тврдом сликом реалности која одбија да погне главу пред искушењем искривљења истине како би она постала мање болна и питкија. Ако је јучерашњи свет био компликован и тежак за разумевање, поготово у геополитичком смислу, он је данас постао десет пута компликованији и исто толико опаснији. То је свет у коме масе често бирају да окрену своје главе од болне истине и окрећу се институцијама које им нуде лажну слику удобније реалности, као што су на пример званични медији. Преостали део нас, мањина, се окреће онима који не само да знају истину, већ је сваки дан живе на свим нивоима, и који се не плаше да поделе ову истину са свима онима који желе да знају шта се заиста догађа на овој нашој не толико великој земаљској кугли. Дејан Дамњановић већ дуже време јавно износи своје идеје и опажања, и претпостављам да ће управо оваква књига која поред политичких текстова, укључује и неколико важних интервјуа, бацити светло на неке недоољно јасне области друштвеног живота а које представљају кључне теме овог дела.

Моја најискренија жеља је да сви они који прате и верују подстрекачима лажи и неистинама са разних „лажних вести“ узму у руке ово дело и коначно почну да разумевају да је велики део вредности на којима они заснивају своје животе лаж која је дуго наносила и још увек наноси штету како њима, тако и многим другим људима.

Дубоко сам захвалан Дејану Дамњановићу, мом пријатељу и саборцу, на овом делу, као и свима који су учествовали у његовом објављивању.

Владимир

Поделите:

1 коментар

 1. Слика говори више од сваке речи!
  Надгробна плоча, са именом покојника, АЛЕКСАНДР /ћирилицом!/, са годином
  рођења и смрти, поред које стоје виђена господа, у потпуности одговара надgробној
  плочи TITO /latinicom!/, са годином рођења и смрти, али обе без иквих симбола?!
  Шта то значи?
  Код АЛЕКСАНДРА нема Православног Крста, а потомак је Православне династије
  Карађорђевића, а код TITA нема ЗВЕЗДЕ ПЕТОКРАКЕ, а комуниста је!
  Закључак: обојица су ”браћа” по МАСОНИМА?!
  Виђена мушка господа са слике стоје врло непримерено поред гроба свог претка:
  са прекрштеним рuкама /шакама/ мало ниже пупка, а мало повише гениталија,
  на доњем стомакау?!
  Такав “говор тела” није примерен њиховом статусу: није ни војнички, није ни по
  протоколу, а није ни пристојно, по бонтону?!

  Драган Славнић

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here