НОВИ ФИЛМ О СЛАВНОЈ СРПСKОЈ ИСТОРИЈИ: Снима се KНЕЗ ЛАЗАР, погледајте ПРВИ ТРЕЈЛЕР (ВИДЕО)

Поделите:

На Интернету је покренута кампања прикупљања новца којим би било помогло снимање играно-едукативног филма о кнезу Лазару Хребељановићу.

Играно-едукативни филм KНЕЗ ЛАЗАР прати живот кнеза Лазара Хребељановића. Радња филма започиње његовим одрастањем и стицањем титула на двору цара Душана. Пратимо његово развијање као војника и посвећеност својим дужностима на двору уз потпуну преданост цару.

Приказује се стварање љубави између Милице и кнеза Лазара што води благослову цара за њихово венчање.

Један део филма је посвећен изградњи средњовековног Kрушевца као престонице и јачању Лазареве моћи у Србији и његову жељу да Србију опет начини снажном државом на Балкану.

После успешне одбране од све чешће најезде турске војске кнез Лазар се спрема за коначни обрачун на Kосову пољу.

Главне улоге играју Војин Ћетковић у улози старијег кнеза Лазара, Биљана Николић у улози старије књегиње Милице, Милош Ђуровић у улози младог кнеза Лазара, Марта Бјелица у улози младе књегиње Милице. Наратор у филму је Горан Димитријевић.

илм је део мастер рада Марка Маринковића на Филозофском факултету у Новом Саду на одсеку историје. План аутора је да се сними филм од 45 минута који би се користио пре свега као наставно средство у свим школама у Србији.

Снимање су већ подржали град Kрушевац, Епархија крушевачка, бројни факултети, заводи, музеји, фабрике и крушевачко позориште, али недостаје новца за наставак снимања. Зато је на интернету покренута кампања прикупљања новца.

 

 

 

Дневно

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here