Нови трејлер за “Немањиће” сви гледају без звука

Поделите:

Нови трејлер за “Немањиће” сви гледају без звука

Поређење ова два остварења је почело још од снимања првих кадрова серије, а глумац Војин Ћетковић је објаснио основну разлику.

– “Игра престола” представља фикцију, а у “Немањићима” су ипак историјске чињенице и људи који су битно утицали на нашу државу и њено постојање уопште. Тако да је на нама била много већа одговорност него што је на ауторима “Игре престола” – рекао је Ћетковић.

Уколико говоримо о историјским чињеницама, оне су за ову серију очигледно узимане из народних песама, које су, позната је ствар, врло чињеничне. Зато не треба да вас чуди што ликови причају као да рецитују, јер су се изгледа средњевековни Срби изражавали искључиво у десетерцу.

Што се тиче борбе и продукције, заиста изгледа супер, посебно ако узмемо у обзир то да је једна епизода шесте сезоне “Игре престола” коштала 10 милиона долара, а држава Србија је ове године предвидела 8,2 милијарде динара за културу.

Међутим, судећи по трејлерима, у серији нећемо видети неке детаље који ће показати да су Немањићи били људи од крви и меса, да није било све тако упеглано, јуначки и фино како смо учили из епских песама. Сви ликови звуче толико преподобно и углађено, као да на школској приредби рецитују песму из преткосовског циклуса. Ово је уједно и највећа мана коју су будући фанови уочили на основу кратких тизера. Лично се надам да се ради само о одабиру кадрова за трејлере, јер ће то у супротном био велики смор.

Верујем да ће нам серија у којој ће играти 218 глумаца и 2.700 статиста донети много више. Имамо у виду у сјајну глумачку екипу, јер Стефана Првовенчаног тумачи Војин Ћетковић, улогу Стефана Немање игра Младен Нелевић, а улога Светог Саве поверена је Драгану Мићановићу, Вукана Немањића игра Небојша Глоговац, док ће се у осталим улогама појавити Слобода Мићаловић, Нада Шаргин, Горан Султановић, Миодраг Мики Kрстовић.

 

Ноизз

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here