Ову врсту музике Срби највише воле да слушају

Поделите:

Полако, али сигурно мп3 формат одлази у историју. Некад давно су биле плоче, онда су дошле касете и премотавање песама, па светлуцави ЦД, дигитална верзија – мп3 и остале репродукције, и сада званично владају стриминг сервиси. Kад је популарност песме или албума у питању, барем код нас, више нико не помиње продају дигиталног носача звука, већ само број прегледа.
Сервиси YоуТубе и Деезер су најбољи показатељи шта то највише слушамо. И један и други сервис имају сличну опцију. На YоуТубе постоји категорија “Трендинг”, која се на дневном нивоу освежава, сабира прегледе и прави листу најпопуларнијих клипова. Овде је важно узети у обзир да велики број наших корисника на овом сервису преслушава музику, зато су најшешће у врху “Трендинга” песме. Са друге стране Деезер има категорију “Популар” која има мини-категорије – плејлисте, извођаче, албуме итд. које сортирају песме по популарности. Kод нас још увек није доступан сервис за музику Спотифy који исписује тачан број преслушавања.

Шта је популарно у Србији? Деезер и YоуТубе ће нам дати одговор. Тренутна ситуација избора музичког садржаја у Србији се нимало не разликује од избора од пре два, три или четири месеца – само су песме другачије.

 

 

 

Ноизз

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here