Песме, цртице, лични документи и писма Душка Радовића први пут пред публиком

Поделите:

Ове књиге су право благо за све љубитеље домаће књижевности и поштоваоце дела овог ванвременског уметника

У књизи “Сваштара”, у издању “Лагуне”, први пут су објављена писма, телеграми, разгледнице, лични документи и песме које је Душко Радовић слао свом сину Милошу.

Уз низ бисера кратке форме и осврта Душана Радовића на свој живот и стваралаштво, сада имамо и ретку прилику да видимо текстове онако како су изашли из писаће машине, његове почетне идеје, цртежиће, приватне фотографије, непознате радове… Пошто први пут доноси садржај разгледница и писама које је Душан слао свом сину Милошу, збирка “Сваштара” приказује великог писца и у улози изванредног оца.

Укратко, у овој књизи налази се све оно без чега би портрет Душана Радовића био непотпун.

Објавивши збирку песама “Поштована децо”, Душан Радовић је постао један од највећих српских песника за децу. Први пут је објављена 1954. године, а у овом издању “Лагуне” је, такође, у свом оригиналном облику.

“Страшном лаву” и “Плавом зецу” друштво праве и песме “Замислите”, “Најбоља мама на свету”, “Поука” и многи други драгуљи у којима ће уживати све генерације.

Откривајући лепоте света и језика, малишани ће уз ове стихове спознати да је поезија суштински важан део нашег живота.

Душан Радовић (Ниш, 29. новембар 1922 – Београд, 16. август 1984) био је српски песник, писац, новинар, афористичар и ТВ уредник. Био је главни уредник “Пионирских новина”, уредник Програма за децу Радио Београда, уредник Програма за децу Телевизије Београд, уредник листа “Полетарац”, новинар “Борбе” и уредник Студија Б

 

Телеграф

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here