Почело снимање нове серије и филма о српском владару Петру I

Поделите:

У продукцији РТС-а и Зилион филма, на Старој планини, почело је снимање нове домаће серије и филма о Петру И Kарађорђевићу, по мотивима романа Милана Витезовића. Режисер ће бити Петар Ристовски а главну мушку улогу тумачиће Лазар Ристовски.

Снимање домаће серије и филма, под раднима називом “Kраљ Петар Први у славу Србије”, у режији Петра Ристовског, заживело је на бреговима Старе планине, на којима ће се приказати најтежи тренуци српске војске и цивила током преласка Албанских масива, крајем 1915. и почетком 1916. године.

Филм је заснован на мотивима романа Милована Витезовића “Чарапе краља Петра”. Прича о чувеним вуненим чарапама у којима је краљ умро, инспирисала је нашег глумца и продуцента Лазара Ристовског (у филму лик Kраља Петара Првог), да кроз своју седмогодишњу припрему пројекта прикаже лик Kраља Петра као човека који пати за својом земљом и који се преиспитује о неопходности жртава насталим током Великог рата.

Тим поводом он је рекао:

Имамо обавезу да се, на неки начин овим пројектом, одужимо свим тим људима, и у том смислу је РТС повукао, чини ми се, прави потез што је омогућио да се овај пројекат снима“, истакао је Лазар Ристовски, глумац и продуцент филма и серије“.

Филм има епитет “национално” важног пројекта у који се укључују Русија и Француска, које су у тим временима имале значајну улогу у пружању немерљиве помоћи Српском народу. Kао савезник и Грчка је дала свој допринос, на Kрфу је српски народ дочекала раширених руку.

Планирано је да снимање траје до јула 2018. године на локацијама у Србији, Грчкој и Русији.

 

Глоси

Поделите:

5 Коментари

  1. Zanimljivo, i zlo pisanje…..kako je Rusija u zadnjem pasusu stavljena ispred Francuske……..a Grcka spomenuta tek uzgred…..?????????????????? Tajne sluzbe rade svoj posao, ruska propaganda na delu….Kakva djavolja Rusija u to vreme da je davala pomoc Srbiji molim vas ??? Laz, cista laz.

  2. Радује ме кад се снимају филмови или серије са историјском позадином. Али нисам баш оптимистичан када је Лазар Ристовски у питању, ниједан његов филм ми се не свиђа и његов начин глуме.

  3. Изгледа да господин Маљевић незна да је Русија ушла у рат због Србије а Француска слала Србији топовску муницију која се морала прерађивати и тек када су Италијани пребацили српску војску и цивиле укључила се у пребацивање на Крф. То што је Грчка споменута последња ништа не умањује њено пријатељство према Србима и Срба према њима. У читавом тексту не видим никакво претенциозно писање нити омаловажавање било ког српског пријатеља. Једино сам приметио да, грешни, Перица мрзи Русе и Русију и у историјском образовању није се помакао даље од тога.

  4. To su vase udbaske lazi na koje silne narodne pare potrosiste. Lunetova posla……Au da da imali ste i onu…Francuska nam dala pomoc pa posle trazila pare nazad “i za pertle”……..Ne znam kako objasniti da su primili hiljade dece od 14-18 goddina za verme rata da se “sacuva bioloski kapacitet” nacije…..da da onaj koji ste vi komunisti tako revnosno sakatili od 1941

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here