Поново се снима Матрикс: Шта можемо да очекујемо од четвртог дела франшизе

43154142
Поделите:

“Kада говорим о Матриксу људи су става ‘о не, ребутоваће Матрикс’, а ја на то кажем ‘па нисам луд’”

Kада је пре годину дана објављено да је Ворнер брос заинтересован за наставак снимања филмова из Матриx франшизе у сарадњи сценаристом Зеком Пеном фанови популарне трилогије нису били срећни.

Пен је тада открио да нови филм није римејк нити рибут оригиналне серије, већ нешто сасвим ново.

Сценариста се поново огласио, овог пута дајући мало више детаља о пројекту од ког Ворнер брос није одустао.

“Радимо управо на Матриксу”, потврдио је Пен. “То је франшиза за коју очајнички желим да се врати. Не могу да говорим о детаљима. Годинама сам малтретирао Ворнер Брос како бих је поново покренуо”.

Он је додао да су Матриксу и ОАСИС (филм “Реадy Плаyер Оне” на ком је радио) слични у смислу да оба имају брилијанте идеје универзума, а опет су другачији.

“Kада говорим о Матриксу људи су става ‘о не, ребутоваће Матрикс’, а ја на то кажем ‘па нисам луд’. Матрикс је и даље један од мојих омиљених филмова. Људи желети да га гледају. То не значи да морају да буду исти ликови, можете да одете у толико различитих праваца”, рекао је Пен.

Светски медији раније су јавили да је један од концепата о којима размишља Ворнер Брос филм о младом Морфеус, и да је најјачи кандидат за ову улогу био Мајкл Б. Џордан.

Неки од кључних делова Морфеусовог живота су се одиграли ван бисокопског платна, укључујући и његов рани однос са Ниоби, посету Ореклу (Пророчишту) које му је открило да ће управо он пронаћи Изабраног (Неа), а свака од ових прича могла би да буде погодна за филм.

Први део франшизе Матрикс објављен је 1999. године и доживео је велики успех, не само код публике него и код стручне критике. Био је историјска прекретница када је реч о коришћењу технологија у филмовима и зарадио је 463 милиона долара. Друга два дела франшизе зарадила су укупно 1,169 милијарди долара.

 

Недељник

Поделите:

2 Коментари

  1. Није полит-кортектно да бели мушкарац носи позитивну улогу: треба довести мелеза црнца и муве, који ће да штипка силиконску плавушу, а бели злочинац да пуца од муке.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here