Попусти и писци у „Ноћи књиге”

Поделите:

Шеснаеста регионална манифестација „Ноћ књиге” биће одржана вечерас у „Лагуниним” клубовима читалаца и књижарама „Делфи”, од 17 сати до поноћи, под покровитељством Еуробанк Србија.

Како кажу у „Лагуни”, на попустима ће бити најновији светски хитови, књиге домаћих аутора, књиге за децу, али и гифт програм.

Весна Михаиловић, директорка књижара „Делфи”, истиче да су попусти у време „Ноћи књиге” чак и већи од сајамских.

Попусти на „Лагунина” издања биће: за куповину једне књиге 25 одсто, за две књиге 30 одсто, за три књиге 35 одсто, а за четири и више књига 40 одсто. Попуст на страна издања биће 20 одсто, а наслови осталих издавача биће снижени такође до 20 одсто. Цене разноврсног гифт асортимана биће снижене за 10 одсто. За оне који воле онлајн куповину сви попусти моћи ће да се остваре и на сајту www.delfi.rs рекла је Весна Михаиловић.

Посебно изненађење у Делфи књижарама спремила је компанија Dexi.Co. Само у „Ноћи књиге” важиће попуст од 30 одсто на серијале књига „Disney”, „Star Wars”, „Minecraft” и „Маша и медвед”!.

„Ноћ књиге” ће се одржати у 27 градова у Србији и региону, на 55 локација, и први пут у књижари у Пожешкој 118 а на Бановом брду у Београду. Регионални карактер манифестацији дају и „Лагунини” клубови читалаца у Бањалуци, Тузли, Сарајеву, Подгорици и Никшићу.

Будући да се у исто време одржава и Фестивал „Крокодил”, специјални гост „Ноћи књиге” биће норвешки писац Ерленд Лу, који ће се дружити са читаоцима од 18 сати у књижари Делфи у СКЦ-у.

Међу ауторима који ће се дружити са читаоцима у „Ноћи књиге” биће Ивана Димић, Владимир Табашевић, Љубица Арсић, Дејан Стојиљковић, Владимир Кецмановић, Иван Ивањи, Мирјана Бобић Мојсиловић, Горан Скробоња, Лазар Ристовски, Вања Булић, Крста Поповски, Марко Алексић, и многи други.

Међу новим издањима која ће обележити ову „Ноћ књиге” биће и

трећи део серијала о Немањићима, аутора Дејана Стојиљковића и Владимира Кецмановића – „У име сина”, прича о Стефану Немањи, државнику који је постао светац.

Дејан Стојиљковић подсећа да је овај серијал настао из сценарија који је требало да оживи Немањиће на малом екрану.

Књигом „Немањићи – У име сина” завршили смо трилогију о Стефану Немањи. Свака се бави једном одређеном етапом у животу Стефана Немање који је владао Србијом 37 година. Прва књига говори о његовом сазревању и о његовим ратничким данима, друга о државнику, док нова књига говори о посвећењу, о Стефану Немањи духовнику. У овој трећој књизи велики део је посвећен и Растку који је још увек младић, али имамо генезу његовог историјског лика и лика из црквених предања, истакао је Стојиљковић.

Владимир Кецмановић додао да је замисао била та да оно што је историја рекла, на један једноставан и комуникативан начин, у овим књигама буде приближено широј читалачкој публици. Иначе, Дејан Стојиљковић и Владимир Кецмановић најављују нове књиге уочи Сајма књига.

Нову књигу има и Горан Милашиновић, а насловљена је „Случај Винча” која говори о шкакљивој теми радијације, такозваном „српском Чернобиљу”.

Светски хитови

Од светских хитова ту је и други роман у серијалу „Седам сестара” Лусинде Рајли, заснован на митологији у вези са истоименим сазвежђем. „Олујна сестра” је прича једне од шесторо усвојене деце која су одрасла у богатству у изолованом замку у Швајцарској и која затим трагају за својим пореклом. „Лагуна” у Ноћи књиге ексклузивно представља и нови роман Тонија Парсонса из серијала о детективу Максу Вулфу „Последња жртва”, док ће ауторка бестселер серијала о Купохоличарки Софи Кинсела обрадовати читаоце још једном књигом идеалном за летње дане „Мој не тако савршени живот”.

Из пера Едварда Радерфурда, аутора историјских романа, стиже задивљујући еп о величанственом граду Паризу у истоименој двотомној књизи. Шетајући тамо-амо кроз време, нити фабуле се развијају кроз интимне и узбудљиве приче о самооткривању, растрзаности и оданости, и дуго чуване тајне.

„Хакер, трол, узбуњивач, шпијун: многа лица Анонимуса” је свеобухватна књига о глобалном покрету хакера, тролова и хактивиста под називом Анонимуси, из тастатуре ауторке Габријеле Колман која, по речима Хафингтон поста, зна све њихове скривене и мрачне тајне.

И ове године манифестацији Ноћ књиге прикључиле су се бројне библиотеке из Србије које ће организовати посебне програме за читаоце.

Политика

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here