Породица Парлова “нокаутирала” Шербеџију

Поделите:

Супруга Лаура забранила да се Мате Парлов помиње у планираној представи у “Улисису” о славном југословенском боксеру. Одлучено да се име комад преименује у „Доручак шампиона”

ПОЗОРИШТЕ “Улисис” Радета Шербеџије требало је 12. августа на Брионима да изведе премијеру комада о славном боксеру Мати Парлову, али је његова супруга Лаура забранила да се спомиње у представи! “Улисис” је најављивао да ће се представа звати “Мате Парлов”, али је сада одлучено да се име промени у “Доручак шампиона”. Београдска премијера очекује се у новембру.

Једног од највећих спортиста свих времена са ових простора требало је да глуми Славко Штимац. Представа коју режира Александар Швабић, како “Новости” сазнају, биће ипак одржана на тврђави Минор, али се у њој неће спомињати Парлов, већ ће екипа пројекта одлучити хоће ли за главног глумца користити реч “шампион” или само “боксер”.

Иако су из “Улисиса” разговарали са супругом Мате Парлова, она је тврдила да не постоје права за играње такве представе и упорно је одбијала да дозволи да њен покојни супруг буде главни лик.

Сада се интензивно ради на промени представе која је требало да прикаже животни пут чувеног боксера који је био осам пута првак Југославије, пет пута првак Балкана, два пута светски и једном европски првак, а освојио је и златну медаљу на Олимпијади у Минхену.

Парлов је иначе био веома необичан човек, завршио је факултет, а у поезији је уживао од младости, посебно у стиховима Тина Ујевића, Бранка Радичевића и Лазе Костића. Супруга Мате Парлова живи повучено од јавности у Пули и веома је ретко говорила о бриљантној каријери свог супруга који је након бокса водио кафић “Мате” у Пули. Велики спортиста умро је 2008. године након што му је дијагностикован рак плућа.

ЕКИПА ЧЕКА НОВИ ТЕКСТ

Уз Штимца у представи коју сада чека редизајн наступиће и Дејан Дедић, Катарина Бистровић Дарваш, Луција Шербеџија и Јерко Марчић, а међу ауторима текста су Томислав Зајец, Олга Димитријевић, Александар Радивојевић, Димитрије Коканов и Наташа Рајковић.

Новости

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here