Porodica Parlova “nokautirala” Šerbedžiju

Podelite:

Supruga Laura zabranila da se Mate Parlov pominje u planiranoj predstavi u “Ulisisu” o slavnom jugoslovenskom bokseru. Odlučeno da se ime komad preimenuje u „Doručak šampiona”

POZORIŠTE “Ulisis” Radeta Šerbedžije trebalo je 12. avgusta na Brionima da izvede premijeru komada o slavnom bokseru Mati Parlovu, ali je njegova supruga Laura zabranila da se spominje u predstavi! “Ulisis” je najavljivao da će se predstava zvati “Mate Parlov”, ali je sada odlučeno da se ime promeni u “Doručak šampiona”. Beogradska premijera očekuje se u novembru.

Jednog od najvećih sportista svih vremena sa ovih prostora trebalo je da glumi Slavko Štimac. Predstava koju režira Aleksandar Švabić, kako “Novosti” saznaju, biće ipak održana na tvrđavi Minor, ali se u njoj neće spominjati Parlov, već će ekipa projekta odlučiti hoće li za glavnog glumca koristiti reč “šampion” ili samo “bokser”.

Iako su iz “Ulisisa” razgovarali sa suprugom Mate Parlova, ona je tvrdila da ne postoje prava za igranje takve predstave i uporno je odbijala da dozvoli da njen pokojni suprug bude glavni lik.

Sada se intenzivno radi na promeni predstave koja je trebalo da prikaže životni put čuvenog boksera koji je bio osam puta prvak Jugoslavije, pet puta prvak Balkana, dva puta svetski i jednom evropski prvak, a osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijadi u Minhenu.

Parlov je inače bio veoma neobičan čovek, završio je fakultet, a u poeziji je uživao od mladosti, posebno u stihovima Tina Ujevića, Branka Radičevića i Laze Kostića. Supruga Mate Parlova živi povučeno od javnosti u Puli i veoma je retko govorila o briljantnoj karijeri svog supruga koji je nakon boksa vodio kafić “Mate” u Puli. Veliki sportista umro je 2008. godine nakon što mu je dijagnostikovan rak pluća.

EKIPA ČEKA NOVI TEKST

Uz Štimca u predstavi koju sada čeka redizajn nastupiće i Dejan Dedić, Katarina Bistrović Darvaš, Lucija Šerbedžija i Jerko Marčić, a među autorima teksta su Tomislav Zajec, Olga Dimitrijević, Aleksandar Radivojević, Dimitrije Kokanov i Nataša Rajković.

Novosti

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here