Предраг Ејдус: Интернет је простор манипулације, људи на телефонима читају будалаштине

Поделите:

Глобална је манипулација, а код нас поготово. Манипулација истином, доминација лажи, доминација лажних вредности, доминација разних завера и теорија завере, рекао је Ејдус за Блиц

Наш прослављени глумац Предраг Ејдус казао је у интервјуу за данашњи Блиц да живимо у неоробовласничком систему, са великом већином развлашћених људи на граници егзистенције и са врло танким слојем људи који су на сумњиве начине дошли до капитала.

Ејдус је за “Блиц” причао у Загребу, након успешног гостовања представе “Тако је (ако вам се тако чини)” Југословенског драмског позоришта, у режији Јагоша Марковића.

“Глобална је манипулација, а код нас поготово. Манипулација истином, доминација лажи, доминација лажних вредности, доминација разних завера и теорија завере. Људи почињу да верују у лаж и да следе људе који лансирају лажи”, рекао је Ејдус.

“Па и тај интернет, друштвене мреже, уместо да буде велики простор слободе, постао је простор манипулације и хаоса. Телефони су постали изум који понајмање служи ономе чему је изворно намењен. Људи преко њега прате будалаштине које се изговарају на милион места и тако губе сопствени живот, губе комуникацију и бивају изманипулисани од неурачунљивих људи којима не мањка само памети него и добре воље”, рекао је Ејдус за Блиц.

 

 

Блиц

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here