Пронађено писмо Џона Ленона открива праву истину о Јоко Оно

Поделите:

Џон Ленон је 1976. године упутио писмо својој бившој жени Синтији (Пауел) Ленон, као одговор на тврдње које је она изнела у својој првој књизи о њему. У том, недавно откривеном, писму Ленон је довео у питање Синтијине тврдње да Јоко Оно крива за за распад његовог првог брака.

Џон је са Синтијом био у браку од 1962. до 1968. године, када су се разишли због тврдњи да је он починио прељубу са Јоко Оно. Њих двоје имају сина Џулијана.

Порука коју је Џон послао Синитији 1976. као одговор на тврдње изнете у њеној књизи (“А Тwист Оф Леннон”), под насловом је “Отворено писмо Синитији Твист”, што се односи на њено ново презиме из следећег брака са Џоном Твистом.

“Драга Синтија, као што обоје добро знамо, наш брак је био окончан много пре ЛСД-а или Јоко Оно… и то је истина!”

“Твоје сећање је, у најмању руку, поремећено. Твоја верзија нашег првог ЛСД трипа је прилично нејасна, а изгледа и да си заборавила све касније трипове!”

Џон даље тврди да га је Синитија, са Џулијаном, посетила у Лос Анђелсу док је био растављен од Јоко, када је од њега затражила да је поново ожени “и/или” да јој подари још једно дете.

“Ако то озбиљно мислиш, требало би да избегаваш да причаш о томе и да стално позираш за новине и магазине.”

Писмо се завршава речима:

“Провели смо неколико лепих година заједно, па прочепркај по њима мало, за промену. Kао што (Боб) Дилан каже: ‘Једноставан обрт судбине’ (Симпле Тwист Оф Фате).”

Уз писмо постоји још један папир на коме Ленон од неименованог уредника магазина тражи да објави писмо његовој бившој партнерки “без измена”, уз поруку:

“Мислим да би било фер да читаоци чују и моју страну приче.”

Писма се налазе на аукцији куће РР, а њихова тренутна цена је око 8.000 фунти.

 

 

НМЕ.КОМ

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here