Рамштајн на мети критика да је прешао све границе због новог спота: Жута звезда, омче око врата, заробљеници

Поделите:

У једном делу спота за песму “Деутсцхланд” који је емитован на сајту групе, приказани су музичари у одећи која подсећа на униформе заробљеника за време нацизма, са омчама око врата и како чекају да буду обешени

Немачка метал индастријал група “Рамштајн”, позната по провокацијама, критикована је јуче због видео клипа у којем су чланови бенда приказани као заробљеници нацистичког концентрационог логора. Групу су критиковали и званичници владе као и представници Јевреја.

“Приказивање музичара Рамштајна као затвореника концентрационог логора који чекају смртну казну представља прелазак црвене линије”, изјавио је Феликс Kлајн немачки званичник канцеларије задужене за питања о антисемитизму, преноси Индипендент.

Бивша председница Јеврејског савета Шарлот Kноблох оценила је да је група прешла све границе са таквим спотом.

“Безобзиран је и неозбиљан начин на који група скреће пажњу са патње и убијања милиона људи, а то још ради у забавне сврхе”, рекла је она.

У једном делу спота за песму “Деутсцхланд” који је емитован на сајту групе, приказани су музичари у одећи која подсећа на униформе заробљеника за време нацизма, са омчама око врата и како чекају да буду обешени.

Певач “Рамштајна” Тил Линдеман има рану на образу и десном оку, док гитариста носи жуту звезду на униформи.

“Шоа не сме да се користи у рекламне сврхе”, изјавио је члан немачке Либералне странке Александер Граф Ламбсдорф.

У неколико наврата су критиковани да су блиски нацистичкој идеологији што они категорично одбацују, наводећи да ту идеологију заправо исмевају на свој начин и да немају никакве везе са екстремном десницом.

Nedeljnik

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here