Сећање на Зорана Радмиловића

Поделите:

– Био је духовит и брз и људи мисле да је стално нешто импровизовао у „Радован трећи“, али то није истина, прича глумац Милан-Цаци Михаиловић.

Radovan III: Milan Mihajlović Caci i Zoran Radmilović na sceni

Данас се навршава 32 година откако нас је напустио легендарни глумац Зоран Радмиловић. Веома су ретки они који нису гледали култне представе „Радован ИИИ“, „Краљ Иби“, „Корешподенција“, „Ој, Србијо, нигде лада нема“, у којима јеЗоран бриљирао. Част да глуми с нашим бардом имао је и Милан-Цаци Михаиловић.

– Био је духовит и брз и људи мисле да је стално нешто импровизовао у „Радовану ИИИ“. Није истина. Он се изузетно озбиљно припремао за сваку представу. Био је сјајан партнер, што је драгоцено за позориште – започиње причу за „Блиц“ Цаци Михаиловић.

„Ja bih te molio, Rumenka, da
obratiš pažnju na
ponašanje, Rumenka. Fundamentalno
obrati pažnju na
ponašanje!“

Уз остало, он додаје и да се Зоран ретко исповедао, али да је то једном изгледало баш овако:

– Ја сам добар човек. Чак и када неког отерам у п. м., питам се да ли је добро и безбедно стигао.

Михаиловић се сећа да је Зоран био изузетно озбиљан и скроман човек с којим је имао срећу да ради пуних тринаест година, од доласка са Академије у Атеље 212.

– Последњих година, када он више није возио, пошто смо становали 200 метара један од другог, често сам га возио после представе кући. Када кренемо, каже ми: „Хајде да попијемо једно пиће“. Попијемо једно, али често се то једно претвори у више пића и онда кренемо после поноћи кући. Он је био потпуно други човек после представе и после неке капљице – прича глумац.

Iz predstave Kralj Ibi

Михаиловић се са осмехом присећа и догађаја од пре 35 година.

– Једне вечери нисам имао ауто јер је био у квару. Тада се појавио Гага (Драган Николић), наш другар из краја, и понудио се да нас вози. Али ми смо се мало дуже задржали уз капљицу. Када смо кренули, Зоран је, знајући да Гага не закључава ауто, потрчао, сео на место возача, прекрстио лепо руке и бацио поглед у даљину. Ја сам сео на задње седиште, а Гага је и рекао: „Хајде, помери се да возим“. Зоран је само изустио „Идемо у Клуб књижевника“. Гага је тада рекао: „Добро, одвешћу те у Клуб књижевника, али помери се“. Радмиловић ни реч није рекао, само је наставио да гледа у даљину. Гага је онда отишао на место сувозача, сео, пружио ноге укосо и тако нас одвезао у Клуб књижевника.

Zoran Radmilović (1933-1985)

Милан истиче да је Зоран играо пуним срцем до краја живота.

– Он је цепао до краја. Имали смо прилику да то доживимо и тог 9. јуна 1985. године, када смо одиграли последњег „Радована трећег“. После два дана је одвезен у болницу без трунке снаге, а цепао је на тој представи као да му није ништа – присећа се Цаци Михајловић свог драгог колеге.

ХИТ ЦИТАТИ: ОН МЕНЕ ПИТА ШТА САМ ЧИТО?!

Milan Mihailović Caci

– Комарци ко роде, је*оте! Гризу ме са својим зубима у намери да ме упропасте!

– У данашње време, чим ти слика изађе у новинама, ти си аутоматски популаран… Осим у читуљама.

– Он мене да пита шта сам чит’о? Мене да пита шта сам чит’о? Да ли ми је утисак варљив или не, он мене пита шта сам чит’о? Ја сам био члан библиотеке годину дана. Годину дана био члан! Имао чланску карту, специјалне боје. Он мене пита шта сам чит’о? Могу да уђем у библиотеку усред бела дана. Уђем, седнем, наручим, поједем, попијем. Боли мене…

– Од свих серија, најбоље обожавам серију о Џорџу, он је феноменалан, ја се њему дивим до имбецилности!

Блиц

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here