Снима се филм о „мало“ другачијем Супермeну: Супермен као КОМУНИСТА

Поделите:
Можда и комуниста, али човек од челика је и даље очекивано добар и љубазан, за разлику од Американаца.

Стиже нови анимирани филм америчке филмске компаније „Warner Bros. Pictures”, који ставља Супермена у алтернативни, комунистички свемир. Ево неколико ствари које обожаваоци овог јунака могу да очекују у новом филму:

Супермен је из совјетске Украјине

Уместо из измишљеног градића Смолвила у Канзасу, комунистички двојник Супермена долази из колхоза (колективног газдинства) у Украјини. Већ само ово обећава спектакуларну забаву и врши велики притисак на потенцијалног глумца који ће дати глас Супермену и имитирати изразито препознатљив нагласак из совјетске Украјине.

(Скоро) сви зликовци су Американци

Главни зликовац је генијални доктор Лекс Лутор, који уверава америчког председника да Супермена треба уништити само зато што је слетео у Совјетски Савез, а не у Сједињене Државе. Лекс ризикује животима својих сународника покушавајући да намами Супермена у САД, знајући да овај совјетски човек не може да не чини добро.

Супермен је и даље исти онај љубазни господин којег добро познајемо

Они који су можда помислили да ће у новом филму Супермен бити приказан као човек испраног мозга марксизмом и лењинизмом, погрешили су. Бар донекле. Он је и даље онај стари добричина. Једино што је ватрени присталица комунизма.

Ако ћемо поштено, свет у којем живи је јасан доказ да је одабрао праву страну. Кад се Чудесна жена (да, и Wonder Woman напушта свој амазонски рај и бори се раме уз раме са Суперменом за комунистичке идеје у свету мушкараца!) враћа с путовања у САД, о својим утисцима говори овако: „Одвратно! 1987. година а деца још спавају на улицама. Зашто се Кенеди упорно држи капиталистичке догме када је очигледно да она уништава његову земљу?“

 

Стаљин је страшан колико и Супер Марио

Стаљин игра мању улогу женскароша који је бацио око на мајку Чудесне жене. Иако га зову челични човек, сви знају ко је заиста од челика. Стаљин умире од тровања, а Супермен прилично лако преузима контролу над комунистичком партијом.

Ипак, Супермен у неком тренутку на крају говори шта заиста мисли о преминулом вођи: „Ова утопија неће бити изграђена на костима мојих противника. То је био начин друга Стаљина. Не мој.“

Супермен на челу комунистичке партије

Нерадо преузима власт због чињенице да мора, и то због својих супериорних физичких способности, што се „коси са његовим васпитањем и убеђењима“. Он је комуниста до краја и на задовољство свих преузима контролу над Совјетским Савезом.

Побише се Бетмен и Супермен… па још у Сибиру

Да, у филму се појављује и наш омиљени шишмиш да би изазвао комунисту Супермена. Да ствар буде још боља, Бетмен носи руску крзнену капу ушанку (са наушницама) и козачку народну ношњу!

За окршај двојице јунака крив је Стаљинов ванбрачни син

На месту шефа НКВД, тајне полиције Совјетског Савеза, је Стаљинов син Петар Рослов, који је одговоран за убиство Бетменових родитеља. Зато се овај несретни дечак касније претвара у Бетмена и свети се просперитетном и мирољубивом Совјетском Савезу.

А сад сви у биоскоп!

/rs.rbth.com

Поделите: