Snima se film o “malo” drugačijem Supermenu: Supermen kao KOMUNISTA

Podelite:
Možda i komunista, ali čovek od čelika je i dalje očekivano dobar i ljubazan, za razliku od Amerikanaca.

Stiže novi animirani film američke filmske kompanije „Warner Bros. Pictures”, koji stavlja Supermena u alternativni, komunistički svemir. Evo nekoliko stvari koje obožavaoci ovog junaka mogu da očekuju u novom filmu:

Supermen je iz sovjetske Ukrajine

Umesto iz izmišljenog gradića Smolvila u Kanzasu, komunistički dvojnik Supermena dolazi iz kolhoza (kolektivnog gazdinstva) u Ukrajini. Već samo ovo obećava spektakularnu zabavu i vrši veliki pritisak na potencijalnog glumca koji će dati glas Supermenu i imitirati izrazito prepoznatljiv naglasak iz sovjetske Ukrajine.

(Skoro) svi zlikovci su Amerikanci

Glavni zlikovac je genijalni doktor Leks Lutor, koji uverava američkog predsednika da Supermena treba uništiti samo zato što je sleteo u Sovjetski Savez, a ne u Sjedinjene Države. Leks rizikuje životima svojih sunarodnika pokušavajući da namami Supermena u SAD, znajući da ovaj sovjetski čovek ne može da ne čini dobro.

Supermen je i dalje isti onaj ljubazni gospodin kojeg dobro poznajemo

Oni koji su možda pomislili da će u novom filmu Supermen biti prikazan kao čovek ispranog mozga marksizmom i lenjinizmom, pogrešili su. Bar donekle. On je i dalje onaj stari dobričina. Jedino što je vatreni pristalica komunizma.

Ako ćemo pošteno, svet u kojem živi je jasan dokaz da je odabrao pravu stranu. Kad se Čudesna žena (da, i Wonder Woman napušta svoj amazonski raj i bori se rame uz rame sa Supermenom za komunističke ideje u svetu muškaraca!) vraća s putovanja u SAD, o svojim utiscima govori ovako: „Odvratno! 1987. godina a deca još spavaju na ulicama. Zašto se Kenedi uporno drži kapitalističke dogme kada je očigledno da ona uništava njegovu zemlju?“

 

Staljin je strašan koliko i Super Mario

Staljin igra manju ulogu ženskaroša koji je bacio oko na majku Čudesne žene. Iako ga zovu čelični čovek, svi znaju ko je zaista od čelika. Staljin umire od trovanja, a Supermen prilično lako preuzima kontrolu nad komunističkom partijom.

Ipak, Supermen u nekom trenutku na kraju govori šta zaista misli o preminulom vođi: „Ova utopija neće biti izgrađena na kostima mojih protivnika. To je bio način druga Staljina. Ne moj.“

Supermen na čelu komunističke partije

Nerado preuzima vlast zbog činjenice da mora, i to zbog svojih superiornih fizičkih sposobnosti, što se „kosi sa njegovim vaspitanjem i ubeđenjima“. On je komunista do kraja i na zadovoljstvo svih preuzima kontrolu nad Sovjetskim Savezom.

Pobiše se Betmen i Supermen… pa još u Sibiru

Da, u filmu se pojavljuje i naš omiljeni šišmiš da bi izazvao komunistu Supermena. Da stvar bude još bolja, Betmen nosi rusku krznenu kapu ušanku (sa naušnicama) i kozačku narodnu nošnju!

Za okršaj dvojice junaka kriv je Staljinov vanbračni sin

Na mestu šefa NKVD, tajne policije Sovjetskog Saveza, je Staljinov sin Petar Roslov, koji je odgovoran za ubistvo Betmenovih roditelja. Zato se ovaj nesretni dečak kasnije pretvara u Betmena i sveti se prosperitetnom i miroljubivom Sovjetskom Savezu.

A sad svi u bioskop!

/rs.rbth.com

Podelite:

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here