Спектакуларан концерт Београдске филхармоније на отвореном!

Поделите:

Kонцерт Београдске филхармонија на отвореном завршен је вечерас на Новом Београду извођењем традицоналних маршева – Радецки марша и Марша на Дрину.

Пре тога је, на крају концертног спектакла, под диригентском палицом специјалнго госта, маестра Зубина Мехте изведено финале Пете симфоније Лудвига ван Бетовена.

Пред више од 20.000 љубитеља музике концертни спектакл почео је увертиром за оперу “Kармен” Жоржа Бизеа, а потом су се ређала дела коју су посетиоци сами изабрали, гласајући за реперторар.

Београдска филхармонија са шефом-диригентом Габријелом Фелцом извела је изабране нумере, Дансон бр. 2 мексичког композитора Артура Маркеса, Валцер Дмитрија Шостаковича као и композиције Kамија Сен Санса и Стевана Христића

На највећем, како је оцењено, спектаклу класичне музике у Србији чула су се и дела Рихарда Вагнера, Петра Илича Чајковског, али и “Империјални марш” из филма “Ратови звезда”.

Бесплатни концерт одржан је на простору између ТРЦ “Ушће” и Палате “Србија”, на коме се планира изградња будуће зграде Београдске Филхармоније.

 

 

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here