Србија: Трећина никад не иде на концерте, сваки пети не иде ни у биоскоп

Поделите:

Агенција “Smart Plus Research” истраживала је колико становници Србије често иду на концерте, у биоскопе или позоришта.

Највише испитаника, чак 31,5 одсто онлајн популације, не иде на концерте никада, а једном годишње овај тип догађаја посети 30,3 одсто људи. Два до пет пута годишње на концерт оде 29,8 одсто Срба, док само 8,4 одсто на овај начин у музици ужива пет или више пута годишње.

Kада је реч о одласку у биоскопе и позоришта, највише је оних који ова места посећују једном у неколико месеци – 36,1 одсто. Велики је број оних који не иду уопште, па тако 20 одсто људи радије бира неки други тип изласка. Само једном годишње филм или представу погледа 19,3 одсто људи, једном месечно 14 одсто, док двапут месечно у биоскопе и позоришта одлази 7.2 одсто људи. Само 3,4 одсто људи у овој врсти забаве ужива три и више пута месечно.

А да ли Срби више воле биоскоп или позориште? Међу испитаницима који су рекли да их посећују однос је готово изједначен – 48,3 одсто људи радије погледа филм, док 51,7 одсто више воли представе, показали су подаци агенције “Смарт Плус Ресеарцх“.

Истраживање је рађено на национално репрезентативном узорку (према полу, годинама и региону) за интернет популацију на узорку од 1050 испитаника.

 

 

 

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here