Српски „Побеснели Макс” снима се у Бору

Поделите:

Глумци Жарко Лаушевић, Сергеј Трифуновић и Светозар Цветковић само су нека од звучних глумачких имена која ће на више локација у Бору снимати филм „Воља синовљева”, у режији младог редитеља Немање Ћеранића, најавили су продуценти. Део филма биће снимљен у кругу РТБ „Бор”, речено је на пријему за чланове филмске екипе и продуцентске куће „Саламандер медија” из Београда, која је Бор препознала као добру локацију за снимање.

„Бор није онакав каквим га други замишљају. Град је прелеп, има пуно зеленила и у њему нема дима”, рекао је у име филмске екипе продуцент Петар Шапић.

Редитељ филма Немања Ћеранић рекао је да је „Воља синовљева” филм са елементима освете. „Радња се дешава недуго након постапокалиптичног периода и подсећа помало на први део филма ’Побеснели Макс’. Драго ми је што једну такву холивудску причу можемо да доведемо у српску кинематографију, а свакако и што окупља звучна имена попут Жарка Лаушевића, Сергеја Трифуновића и Светозара Цветковића”, рекао је Ћеранић.

На пријему је истакнуто да ће филм бити сниман на више локација у граду и околини, а да ће први кадрови „пасти” почетком августа. Снимаће се сцене из обичног живота, са улица Бора, са пијаце, биће представљен и део града где заправо измишљени лик и живи, али биће и драматичних сцена попут јурњаве аутомобилима.

Снимање филма су подржали Министарство културе и информисања, Филмски центар Србије и Рударско-топионичарски басен „Бор”.

Политика

Поделите:

2 Коментари

  1. Svaka čast filmskom reditelju Nemanji Ćeraniću što je izabrao Bor i lokacije RTB Bor za snimanje svog dugometražnog filma “Volja sinovljeva”. On je ipak napravio previd što nije uvrstio u filmskoj ekipi, pored glumačkih velikana Žarko Laušević, Sergej Trifunović, Svetozar Cvetković i Srđan Dragojević, borskog velmoža, čelnika RTB Bor. Ranije su snimani teški kamioni punih rudom, etape proizvodnje, a sada toliko je napredovala proizvodnja bakra u Boru, da se ne mogu izabrati scene ni za film u postapokaliptičnom periodu RTB Bor. To je sunovratni “napredak”-propast kombinata bakra uz zdušnu pomoć srpske vlasti i snalažljive bajkolaži i hvalospevi njegovog čelnika, koji komotno mogu da posluže za scenario nekog maštovitog filma.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here