Сутра почиње 6. по реду Косово и Метохија међународни филмски фестивал

Поделите:
КОСОВО и Метохија међународни филмски фестивал (КММФФ), 6. по реду, одржаће се под слоганом “Овде!” од 3. до 5. новембра у Дому културе Грачаница.
Како су најавили организатори, фестивал се ове године фокусира на домаће биоскопске хитове, као и наслове који доносе нову енергију нашој кинематографији. Осим домаћих биће приказани и страни филмови који су обележили значајне европске фестивале.

Фестивал ће сутра у 19 часова свечано отворити филм “Име народа” редитеља Дарка Бајића, историјска сага о Светозару Милетићу (у тумачењу Љубомира Бандовића). Пред публиком ће се наћи и други документарни филм Јелене Раденовић, “Уметност сећања”, о монументалним споменицима подигнутим у периоду социјализма, које у последње време поново “открива” нека нова публика широм света.

СТРАНА ПРОДУКЦИЈА

ТОКОМ фестивала биће приказани и одабрани страни филмови, попут норвешко-шведског остварења “Нада” Марије Седал, иначе победника Палићког фестивала. Ту је и пољско-шведска драма “Зној” Магнуса вон Хорна о животу фитнес-инструкторке и филм “Патроле” Стефана Командарева, који осликава савремено бугарско друштво.

На репертоару 6. КММФФ су и “А. С.”, дебитантско дугометражно остварење младе редитељке Милене Грујић, биоскопски хит “Хотел Београд”, чију је редовну дистрибуцију прекинула пандемија вируса корона, потом “Отац” Срђана Голубовића и вишеструко награђивани филм “Мој јутарњи смех” Марка Ђорђевића. Публика у Грачаници моћи ће да види и најновији филм Мирослава Момчиловића “Викенд с ћалетом”, који је премијерно приказан само неколико дана раније.

Најмлађа публика имаће и ове године посебан простор на фестивалу и моћи ће да ужива у филмовима “Суперјунак Самсам”, “Чувари Оза” и “Кућни патуљци: операција колачићи” преносе Новости.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here