Све спремно за филмски фестивал у Грачаници

Поделите:

Под слоганом „Овде!“, 6. Косово и Метохија међународни филмски фестивал биће одржан од 3. до 5. новембра у Дому културе Грачаница.

У фокусу фестивала су домаћи биоскопски хитови, а на програму ће бити и страни филмови који су обележили значајне европске фестивале.

Фестивал ће 3. новембра отворити филм „Име народа“ редитеља Дарка Бајића са Љубомиром Бандовићем у улози Светозара Милетића.

У селекцији домаћих филмова биће и други документарни филм Јелене Раденовић „Уметност сећања“, чија тема су монументални споменици подигнути у периоду социјализма, дебитантско дугометражно остварење младе редитељке Милене Грујић „А.С. (25)“, које је Владимиру Гвојићу донело награду „Цар Константин“ на 55. Филмским сусретима у Нишу, као и „Мој јутарњи смех“ Марка Ђорђевића награђен на фестивалима у Београду, Кијеву, Лесковцу, Панчеву, Крагујевцу, Нишу, Мотовуну.

Публика у Грачаници ће моћи да погледа и комедију „Хотел Београд“,коју је режирао Константин Статискиј са Милошем Биковићем у главној улози, ново остварење Срдана Голубовића „Отац“, које је у Берлину освојило две награде, „Викенд са ћалетом“ Мирослава Момчиловића, од данас у биоскопима.

На програму ће бити и норвешко-шведски филм „Нада“ редитељке Марије Седал — победник Фестивала европског филма Палић, пољско-шведска копродукција у режији Магнуса фон Хорна „Зној“ и „Патроле“ Стефана Командарева, снимљен у копродукцији са Србијом.

Најмлађу публику очекују филмови „Суперјунак Сам Сам“, „Чувари Оза“ и „Кућни патуљци: операција колачићи“.

Цена улазница за филмове износи 100 динара за све 2Д пројекције, преноси Спутњик.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here