У ВРАЊУ ПОЧЕО 56. ЈОАКИМ ВУЈИЋ: Ове године фестивал под слоганом Страх, смех, слобода

Поделите:
ЗВОЂЕЊЕМ представе „Нечиста крв“, Тијане Грумић, по роману Боре Станковић, а у режији Југа Ђорђевића, града домаћина, у Врању је синоћ почео 56. фестивал професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић отварајући фестивал осврнуо се на историјат Врања, пре свега из угла града који је, иако на раскршћу цивилизација и култура, одувек баштинио културно наслеђе и бринуо о очувању традиције, истовремено трудећи се да не заостаје за савременим тенденцијама, у свим сегментима живота.

– Велика нам је част што нам је Заједница професионалних позоришта Србије указала поверење да будемо домаћини једног од најзначајнијих позоришних фестивала у земљи. Верујем да ћемо оправдати то поверење и успети да одговоримо свим захтевима које организовање оваквог фестивала подразумева. Искрено се надам да ће амбијент новог позоришног здања врањског театра, као и сам град, допринети доброј фестивалској атмосфери – рекао је отварајући фестивал градоначелник Миленковић.

Фестивал ће под слоганом „Страх, смех, слобода“ трајати до 2. новембра, а у главном такмичарском програму биће изведено седам представа.

Новости

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here