“Змај у зеленим чарапама” прво место на такмичењу у Црној Гори

Поделите:

На 7. међународном конкурсу часописа “Авлија” (Република Црна Гора), за најбољу песму и причу у региону за 2017. годину, у категорији младих песника, чланови литерарне дружине ”Змај у зеленим чарапама”, освојили су 1. место за поезију, а за прозни рад – 2. и 3. место!
Kристина Арсенијевић, са песмом “Дневник младости” је поделила 1. мјесто за поезију са Kанитом Шаботић, а 2. место за прозу са својом колегиницом из “Змаја у зеленим чарапама”, Дејаном Лукић, док је 3. место припало Александри Петровић, такође из литерарне дружине вероучитеља Милоша Јефтића. Kристина Арсенијевић је најуспешнија млада књижевница у региону, по оцени жирија.

“Сви чланови дружине ”Змај у зеленим чарапама” заслужују награде, јер заиста пишу боље од других, што потврђују бројне награде”, изјавили су из редакције часописа “Авлија”. Председник жирија, Милош Ристић, је рекао:“Радови, који су се издвојили као најбољи у обе категорије, се издижу бар за један ниво у односу на остале”.

Вероучитељ Милош Јефтић је рекао: “Ово је други, велики међународни успех дружине, у задњих пар недеља (у децембру смо освојили 2. место у Словенији на пословном Цасе студy такмичењу).

Већ 10 година постижемо велике успехе, и крајње је време да “решимо статус” наше дружине, јер смо прерасли оквир средње школе – на задња три велика међународна такмичења смо представљали Републику Србију, и освојили највиша признања. Треба узети у обзир и да се многе моје, цењене колеге оштро противе нашем раду у школи, па је тешко радити у таквој атмосфери. Потребна нам је институција, у оквиру које можемо несметано наставити рад”.

 

 

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here