“Zmaj u zelenim čarapama” prvo mesto na takmičenju u Crnoj Gori

Podelite:

Na 7. međunarodnom konkursu časopisa “Avlija” (Republika Crna Gora), za najbolju pesmu i priču u regionu za 2017. godinu, u kategoriji mladih pesnika, članovi literarne družine ”Zmaj u zelenim čarapama”, osvojili su 1. mesto za poeziju, a za prozni rad – 2. i 3. mesto!
Kristina Arsenijević, sa pesmom “Dnevnik mladosti” je podelila 1. mjesto za poeziju sa Kanitom Šabotić, a 2. mesto za prozu sa svojom koleginicom iz “Zmaja u zelenim čarapama”, Dejanom Lukić, dok je 3. mesto pripalo Aleksandri Petrović, takođe iz literarne družine veroučitelja Miloša Jeftića. Kristina Arsenijević je najuspešnija mlada književnica u regionu, po oceni žirija.

“Svi članovi družine ”Zmaj u zelenim čarapama” zaslužuju nagrade, jer zaista pišu bolje od drugih, što potvrđuju brojne nagrade”, izjavili su iz redakcije časopisa “Avlija”. Predsednik žirija, Miloš Ristić, je rekao:“Radovi, koji su se izdvojili kao najbolji u obe kategorije, se izdižu bar za jedan nivo u odnosu na ostale”.

Veroučitelj Miloš Jeftić je rekao: “Ovo je drugi, veliki međunarodni uspeh družine, u zadnjih par nedelja (u decembru smo osvojili 2. mesto u Sloveniji na poslovnom Case study takmičenju).

Već 10 godina postižemo velike uspehe, i krajnje je vreme da “rešimo status” naše družine, jer smo prerasli okvir srednje škole – na zadnja tri velika međunarodna takmičenja smo predstavljali Republiku Srbiju, i osvojili najviša priznanja. Treba uzeti u obzir i da se mnoge moje, cenjene kolege oštro protive našem radu u školi, pa je teško raditi u takvoj atmosferi. Potrebna nam je institucija, u okviru koje možemo nesmetano nastaviti rad”.

 

 

Podelite:

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here