Албанци не очекују много од дијалога: Вучић и Тачи могу само да се сликају у Бриселу

Поделите:

Дритон Сељманај, посланик Демократске лиге Косова, оптужио је Хашима Тачија и Александра Вучића да се састају у Бриселу само да би разменили идеје и направили фотографије, назвавши Тачија ”највећом косовском штеточином”.

”Такве посете ће бити карактеристичне за прављење фотографија и размене идеја. Видевши како је он поступио, сигуран сам да је свестан да без политичког концензуса не може да изађе на крај овог процеса.”, изјавио Сељманај у емисији ”Интерактив”. Он је такође рекао да је Тачи узурпирао дијалог са Београдом да би опстао у политичком животу, као и да опозиција нема довољан број гласова да би срушила владу Рамуша Харадинаја.

”Дијалог треба да води нова влада, премијер,који преузма оворност за ове државне обавезе. Истина је да немамо бројеве, али се надамо што се више буду приближавале тешке теме да ћемо их наћи. Ми говоримо о особи о којој нам стране новине говоре да се одвијају тајни састанци између Вучића и Тачија и да се преговара о подели Косова.”, оцењује он, истичући да штета коју је Тачи нанео Косову неће моћи да се поправи годинама.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

1 коментар

  1. bas tako,samo slikanje,Srbi misle nesto da usicare,bar ove tri opstine gdje su u vecini,ali Albanci nece nikada to odobriti,zna se gdje drzavna granica,ko ne priznaje Kosovsku drzavu,neka kupi prnje i razguli!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here