Албанци о дијалогу између Београда и Приштине: Тачи је лош преговарач, Срби су неозбиљни

Поделите:

Лидери Демократске лиге Косова и Самоопредељења сматрају да се Хашим Тачи показао као лош преговарач у Бриселу и да је српска страна неозбиљна због чега не очекују много од дијалога између Београда и Приштине, преноси албански лист ”Зери”.

”Не очекујемо резултате дијалога између Косова и Србије због неозбиљног приступа српске стране. Познавајући Србију, мало очекујемо од дијалога.”, изјавила је Љирије Кајтази из Демократске лиге Косова.

”Мислим да нема потребе да Косово жури са платформом о дијалогу зато што је овај дијалог потребан Србији која се креће у правцу европских интеграција, док ми нисмо ни у европској агенди. Косову је потребна једна нова и добро припремљена платформа која предвиђа реципрочно признање између две државе и било које друго решење које се нуди биће неприхватљиво. Косовска страна треба да се усредсреди на прихватање ове платформе која представља политички спектар на Косову, укључујући и скупштину Косова. Тачи се показао као слаб преговарач и споразуми које је он потписао су проблематични.”, тврди Исмаиљ Куртеши из ”Самоопредељења” за приштински  ”Зери”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here