Албанци ”откривају”: ”Косовска влада” је под утицајем српске тајне службе

Поделите:

Албански политичари са Косова и Метохије тврде да се у тзв.косовским институцијама налазе људи који су у прошлости били припадници Државне безбедности Републике Србије.

”И у актуелној влади, али и у прошлој, било је људи који су бивши припадници српске ДБ и са тим су упознати председник Хашим Тачи, председник скупштине Кадри Весељи,премијер Рамуш Харадинај и заменик премијера Фатмир Љимај.Осим ових бивших припадника ДБ који су данас у нашим институцијама, Србија шири свој утицај на Косову кроз своје медије који су под контролом Србије и Ердогана. Србија је активна у сваком процесу кроз који ми пролазимо.”, наводи Милиам Зека, посланик ”Социјално демократског покрета”.

Новинар Газменд Ислами објашњава да се на примеру севера Косова најбоље показује како је био добро скован план да се бивши агенти српске тајне службе ”инсталирају” унутар Косова. Такође, Ислами наводи да Србија има утицај на Косову кроз економију, јер је Косово зависно од српских производа.

”Да бисмо се отргли од српског утицаја, као прво, ови наши политичари треба да се отргну од Срба које имају у коалицији, пошто их они сами приближавају  нашим министарствима и косовским институцијама. Убеђен сам да су бивши припадници УДБЕ део актуелне владе.”, оцењује Ислами за албански лист ”Бота сот”.

М. Ћурчић, Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here