Како украсти изборе а да вас не ухвате

Поделите:

У једној од највећих кампања јавног дезинформисања у америчкој историји, „Транзицијски пројекат интегритета“ (ТИП) објавио је у августу 2020. године извештај од 22 странице „ратна игра“, четири сценарија изборне кризе …. Исход сваког ТИП сценарио резултира уличним насиљем и политичким ћорсокаком. Политичка моћ која се финансира и генерише из документа попут извештаја ТИП … представља претњу терором и уличним насиљем (за општу популацију) као „нормалан“ или „очекиван“ исход. Ево шта ћете видети, чути и прочитати у наредних неколико недеља: „Да, очекујте насиље након избора, јер је то сада ново„ нормално “. Трамп нас је на то натерао …. “.

Који докази постоје о свести и спремности за политичко право да се супротстави и супротстави се ТИП-у (и осталим левичарима) и њиховим плановима да поремете изборе? Не много. Времена је мало. Претња левице насиљем и подметањем избора је стварна. Начин на који реагујемо је пресудно.

Политичка моћ произведена из документа попут извештаја „Пројекат интегритета транзиције“ представља претњу терором и уличним насиљем као „нормалан“ или „очекиван“ исход предстојећих председничких избора. Ево шта ћете видети, чути и прочитати у наредних неколико недеља: „Да, очекујте насиље након избора, јер је то сада ново„ нормално “. Трамп нас је на то натерао …. “.

Како осигурати да њихови политички савезници буду идеолошки синхронизовани и тачно знати како пореметити председничке изборе? Шта је са „новинарима“ у вестима и блебетањем на друштвеним мрежама – како их увести у планирани револуционарни поремећај у целој земљи? Полако! Објавите извештај под насловом: „Спречавање поремећених председничких избора“.
У једној од највећих јавних кампања за дезинформације у америчкој историји – Левица и њихови савезници „Никад Трамп“ објавили су у августу 2020. извештај од 22 странице „ратне игре“ (њихов термин) четири сценарији изборне кризе: 1. Одлучујућа победа Трампа; 2. Одлучна победа Бајдена; 3. Уска победа Бајдена; и, 4. Период продужене неизвесности након избора. Исход сваког ТИП сценарија резултира уличним насиљем и политичким ћорсокаком.

Организатори и вође ТИП-а укључују професорицу права из Џорџтовна Роса Брукс, Нилс Гилман из „независног“ института у Калифорнији и Џон Подеста, дугогодишњи поправљач и руководилац политичке династије Клинтон. Међу номинално републиканским члановима групе су бивши републикански председник Мајкл Стил, новинар Давид Фрум и бивши уредник часописа Бил Кристол.

Објава извештаја ТИП је стратегија информационог ратовања која се користи у револуционарне политичке сврхе. Стратегија је софистицирана и вишезначна. ТИП документ: Поставља темеље за „консензус“ вести и нарације на друштвеним мрежама; Рационализује „неконвенционалне стратегије“ за стварање максималне забуне и превирања око „неповољних“ изборних исхода; Пројектује оптужбе за незаконито / криминално понашање против председника Трампа и оних који гласају за њега;
Кооптира (већ политички блиску) федералну бирократију у Вашингтону, да би подржала њихову стратегију из седишта сваког одељења и агенције извршне власти;
Ослања се (тачно) на одговор политичке и политичке деснице да се супротстави програму ТИП са ниском свешћу / ниском енергијом.
Да ли је могуће да је руководство америчке левице, заједно са својим савезницима Никад Трамп, заузето и наговарајући себе да заговарају и промовишу улично насиље као одговор на председничке изборе?

Одговор је: Да.

У уводном пасусу свог „двостраначког“ извештаја, ТИП наводи: „С великом вероватноћом процењујемо да ће новембарске изборе обележити хаотични правни и политички пејзаж“.

Алтернатива једном од ратних сценарија довела је до тога да су се ТИПстери залагали за отцепљење Вашингтона, Орегона и Калифорније. Да ли у демократској странци нема осећаја историјске ироније? Сецесија због избора? Поново?

Највећа иронија извештаја ТИП-а је огромна употреба „пројекције“ у кадрирању и карактеризацији различитих тврдњи против председника Трампа (и његових присталица) као средства за оправдање „нерегуларних“ планова левице да поремети изборни процес.

Пројекција, као политичка техника, није тајна. Америчка левица се никада није потрудила да то сакрије или прикрије, нити им је чак било пожељно да то учине.

Прикривени део технике пројекције је финансирање и организационо укључење иза саме пројекције. Ко плаћа рачуне за ТИП и његове подружнице? Ово је високо организована, софистицирана операција са политичким оперативцима у каријери. Нико то не ради бесплатно, а неко (или неки ентитет) плаћа рачун.

Извештај ТИП сам по себи представља моћ. Информације политичких обавештајних података и стратегије јавне политике стапају се кроз акције ТИП-а. Та синтеза је демонстрација стварне политичке моћи и спроводи се у писаном плану који предвиђа улично насиље да се утиче на исход америчких председничких избора. Политичка моћ која се добија из документа као што је извештај ТИП може се користити за убеђивање (путем вести и друштвених медија), индоктринацију (активиста и других „истинских верника“) и представља претњу терором и уличним насиљем ( општа популација) као „нормалан“ или „очекиван“ исход.

Ево како се вести и наративни прилози на друштвеним мрежама спајају и шта ћете видети, чути и прочитати у наредних неколико недеља: „Да, очекујте насиље после избора, јер је то сада ново„ нормално “. Трамп нас је на то натерао. Натерао нас је на изборе, јер се на стари, редовни систем једноставно не може поуздати. Због тога смо морали објавити свој извјештај, како бисмо могли организирати ‘око’ свих редовних процеса. Обама је обећао ‘ фундаменталну трансформацију, ‘а сада, годинама касније – коначно ћемо је извршити. ”

Који докази постоје о свести и спремности за политичко право да се супротстави и супротстави се ТИП-у (и осталим левичарима) и њиховим плановима да поремете изборе? Не много. Времена је мало. Претња левице насиљем и подметањем избора је стварна. Начин на који реагујемо је пресудно.

Kрис Фаррел је бивши службеник за контраобавештајне послове.

Гете институт, приредио Видовдан

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here