Лука Радоњић: “УРА НАСТАВЉА ДА САБОТИРА ИЗБОРНУ ВОЉУ И ФОРМИРАЊЕ ВЛАДЕ”

Поделите:

У управи Главног града нема посла за оне који су против Црне Горе”. Ако је неко помислио да је у питању данашња изјава Дритана Абазовића из УРЕ – није. Ово је прије неколико дана саопштио градоначелник Подгорице и предсједник Одбора за припрему конгреса ДПС-а Иван Вуковић. А ево и Абазовићеве изјаве: “Ако у безбједности буду они који су против Црне Горе, нека траже нову већину”.
Ово је још једна потврда да се Ракчевићева УРА потчинила националистичко – аутократској реторици Вуковићевог ДПС-а. Након што је без консултација са чланицама коалиције “За будућност Црне Горе” конципиран па потписан споразум по мјери ГП УРА, након што је стављена рампа ДФ-у на улазак у владу, након што је “логика освојених процената односно логика демократије” замијењена “унапријеђеном логиком СДП-а” коју афирмише шеф ГП УРА Жарко Ракчевић а која у основи има непоштовање изборне воље, након што су ДФ и СНП прихватили експертску владу на предлог Здравка Kривокапића, након свега тога, УРА наставља да узурпира постизборни процес реториком национализма, уцјена и аутократије. До те мјере – да више нема разлике у изјавама челника УРЕ и високог функционера ДПС-а, који очигледно самоувјерено креира наратив који од ријечи до ријечи УРА прихвата. Kао и у ранијим случајевима, аутор изјаве не нуди било какве параметре а камоли доказе о томе “ко то ради против Црне Горе”, “шта то ради” односно “шта то уопште значи”. И то је разумљиво, јер прихвата и афирмише управо ону реторику коју је УРА критиковала и на основе те критике добила гласове.
Вуковић је зауставио одлив свог чланства ка УРИ у Подгорици и наметнуо трку у којој УРА буквално трчкара за ДПС-ом, односно утркује се у жестини класичне националистичко – аутократске реторике. Сви чиниоци који припадају демократским снагама, сви који су суштински опредијељени за демократију, без обзира на то којој од три изборне листе припадају, својим ћутањем, легитимишу узурпацију изборне воље грађана коју спроводи Ракчевићева УРА и на тај начин дозвољавају да реторика пораженог ДПС-а буде главни параметар побједничким коалицијама.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here