Мандић: Црна Гора велики дужник Републици Српској; хвала Додику због отворене и јавне подршке коју је дао СПЦ и српском народу

Поделите:

Српски народ у Црној Гори има велику захвалност и обавезу према Републици Српској, њеним грађанима, али и према српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, изјавио је лидер Демократског фронта Андрија Мандић.

Мандић је истакао да је Додик много помогао тиме што је уложио вето у Предсједништву БиХ због посјете Мила Ђукановића БиХ.

Грађани Републике Српске треба да буду поносни и да знају да је њихов представник у Предсједништву БиХ испунио своју националну дужност. Српски народ из Црне Горе, а вјерујем и читава Црна Гора је велики дужник Републици Српској. Лично сам дужник господина Додика и због овога што је урадио, и због отворене и јавне подршке коју је дао Српској православној цркви на овом простору и српском народу“, поручио је Мандић.

Мандић је исказао захвалност и грађанима Републике Српске.

Дужан сам да се захвалим и Републици Српској, и њеним грађанима, и њиховој радости када смо побиједили, и њиховој солидарности када смо организовали литије у Црној Гори, па су се те литије преливале и организовале у Српској. То је она братска љубав која мора да нас веже, да нас подстиче да будемо бољи, солидарнији, да радимо заједно једни с другима“, истакао је Мандић.

Мандић сматра да би први потези мандатара црногорске Владе Здравка Кривокапића, када је у питању регион, требали да буду усмјерени на Српску и Србију.

„Мислим да би будући премијер Црне Горе, поготово премијер који је то постао на основу снаге српских гласова у Црној Гори и, морам рећи, потпуне српске солидарности Србије и Републике Српске, односно нашег народа из Србије и Српске, требао да посјети прво Београд, а потом и Бањалуку“,  истакао је Мандић.

Мандић је нагласио да Кривокапић то не треба да ради због себе, већ због оних који су за њега гласали.

Када је у питању нова Влада у Црној Гори, Мандић је подсјетио да су увијек говорили да ће гласати за сваку Владу у којој нема Демократске партије социјалиста.

Нагласио је да ће страначким органима бити предложено да гласају за ту Владу и да он, како каже, нема никакву дилему да ће они то и подржати.

ИН4С

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here