Медлин Олбрајт опет о Косову: Клинтон радио добро, Бајден мобилисао НАТО, а Трамп ништа не ваља

Поделите:

„Циљ је био 1998-1999 ујединити свет око демократских принципа и посвећености миру. Кампања коју је водио Бил Клинтон била је успешна. Џо Бајден је мобилисао земље у НАТО кампањи, чланови Конгреса предвођени Еилиотом Енгелом показали су велику посвећеност“, истакла је Олбрајт.

Бивша америчка државна секретарка Медлин Олбрајт изјавила је да је Косово* тест демократије.

Према њеним оценама, веће ангажовање пријатеља у америчком Конгресу и албанско-америчке заједнице може помоћи у изградњи мира и просперитета за све, преноси Коха.

Олбрајт је говорила на онлајн интернет округлом столу о будућности Косова*, којим је председавао председавајући америчког Комитета за спољне послове Елиот Енгел. Такође је критиковала Трампову администрацију због приступа проблему.

Циљ је био 1998-1999 ујединити свет око демократских принципа и посвећености миру. Кампања коју је водио Бил Клинтон била је успешна. Џо Бајден је мобилисао земље у НАТО кампањи, чланови Конгреса предвођени Еилиотом Енгелом показали су велику посвећеност“, истакла је Олбрајт.

Према њеним речима, сада је време да већ следеће седмице поново успоставе посвећеност након четири године неуспеха и приступа Трампове администрације Косову* и Србији.

Косово* и даље остаје тест за демократију, али уз велико залагање пријатеља у Конгресу и албанско-америчке заједнице они могу помоћи у изградњи мира и просперитета за све. Америчке патриоте су прави пријатељи Албанаца“, навела је Олбрајт.

Б92

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here