Милијана Балетић: ЦРНОГОРЦИ – ИЗ МИЛОВОГА „ЈАЈЦА“

milijana-baletic
milijana-baletic
Поделите:

И, не бих се ја бавила оволиком анализом лика и дјела Мила Ђукановића, да је он само један од толико беспризорних тајкуна, насталих у глобалистичкој пљачки урушене претходне државе! Међутим, ово је – тешка комбинација…

Ево, неђеља дана прође, ја још не могу доћ к себи шта све чусмо од Мила Ђукановића, кад нам је на Цетињу, три дана пред славље четрнаесте годишњице референдумскога одвајања од Србије, 21. маја 2006. – отворио душу?! Знали смо и прије, али сад нам је и директно саопштено да је, његова Црна Гора – потпуно нова „избачена марка“ – на западњачком тржишту?! Нов идентитет, нов народ нове вјере и нове цркве новога имена у коју ће се молити, нови и – надасве – модерни Црногорци?! Све ово што је ново – а све је ново – уписано је у нове законе, којих, у Црној Гори, до сад – бивало није?!

То је био, са озбиљним порукама, програмски говор – државног пројекта Милове Црне, који је – за упућене у ту материју – чист плагијат, стар преко сто година?! Суштина је да – без мржње и прогона Срба – нема прављења нових држава и нових народа нових идентитета на простору бивше Југе!

Ође једино матрица – није нова! Милово зацртано – “повијесно и државно право“ над Србима – имао је и Павелић у НДХ?!

Е, сад сви Црногорци, који су били само Срби и никад ништа друго у историји – има да постану само национални Црногорци, који ће се, од сада па у будуће, одрећи српства и Српске православне цркве (СПЦ) и бити вјерници некаве новоустројене црногорске цркве, која има намјеру, милом или силом, да запосједне све што је СПЦ – вејрске објекте, свеце, традицију, историју, свештенство…?! У ствари – отме – и „само“ промијени име и власника?!

‘Ајде, частити, но како?! Наша би то личило да осване новонаправљени народ новога имена – и опет, да иду у цркву која носи његово дојучерашње име?! Нема логике! Или народ да се зове како се и зва’ и иде у цркву у коју је иша’ – или и нови народ и нова црква?! Нема друге?!

Зато крећу – од темеља?! ‘Оће да нам промијене – и оца и мајку?! ‘Оће Мило да нас све поново направи и роди?! Потпуно нове, а поготово модерне – да нас начини?! Ови што су нас до сад правили и рађали – с њима да се раскрсти?! Опрости нам, и мајко и оче, али – Мило ће нам бити, од сад, па у будуће – оба родитеља?! Носићемо гене и поријекло – искључиво записано – у његовом државном пројекту?! Има да се, под морањем – као некад из Брозовог „јајца“ – сви, из Миловога „јајца“ рађамо?! Нека што ће отоле да испада сљедећи нараштај, но – и све нас до сад рођене –  ‘оће у Милово „јајце“ да гурну, да нам он тамо утисне „ген“ и – испљуне?!

Каже Мило да не може црква, са сједиштем у другој држави, бити црква и у његовој?! А то, што је сједиште римокатоличке цркве – у Ватикану – не смета?! Да не причам да СПЦ, широм планете, има своје епархије и митрополије!

Откри нам и како је – понудио СПЦ „да буду дио рјешења“ у стварању некакве његове црногорске цркве?! Значи – тражио је од митрополије и епархија СПЦ у Црној Гори – саучесништво у издајству?! Да омркну као СПЦ, а освану као ЦПЦ?! Да заједно – секташе?! Па има ли ишта поквареније, да је икад ико чуо – од ове нечасне понуде?! Па колико само неко може бити, безочан и људска гњида – да му овако нешто и падне на памет?! Ово је, заиста – дно дна?!

Боже ми Ти помози, које је ово – и лудило и дрскост?! Да Србе, аутохтони народ у Црној Гори, заједно са својом црквом, која је кроз вјекове градила ту државу, данас проглашавају за туђине који припадају другој држави?! Ово је пресликана Ендехазија и њена наследница Хрватска из ратова ’90-тих?!

Задатак хрваћења, као прве фазе ватиканизације Црне Горе и Црногораца, имали су многи кроз историју. У новијој историји то су, ако узмемо оне који су тамо и рођени, Секула Дрљевић и Савић Марковић Штедимлија! Али, ријетко се ко усуђивао да отворено стане уз ту нечасну работу! И у односу на претходну двојицу, који су дјеловали у оквиру државних система, али мимо Црне Горе – данас је то – државни пројекат Црне Горе?!

И није Мило сам! Такви никад нијесу сами! Сви наши провјерени непријатељи – уз њега су! Уз њега су и они који су били и уз Анту Павелића и уз кардинала Алојзија Степинца! Они не одустају! И сад је, 16. маја у Сарајеву, римокатоличка црква служила мису за блајбуршке усташе?!

Тек сад се отворено види, да је Црна Гора на тим темељима и помогнута и постављена референдумом 2006. године!!!

Оно што је некад била брука, с тим данас, на сва звона, маше тамошња власт, а – провјерени историјски непријатељи прикривено помажу и трљају руке! Кад већ вјековима нијесу могли, отвореним ударом споља отети Црну Гору, смислили су нову тактику и – убијају је изнутра!?!

А тек кад им чујеш причу како јој они чувају независност, од нас, који смо је „напали“?! Па онда ударе по староме рецепту – „дрште лопова“ – као и свуђ тамо ђе су правили и праве, нову државу од Срба и српскога!? Која је то тек – посебно покварена реторика – која има задатак да засени плебс!!!

Та прича – како су они жртве – а Срби окупатори – увијек има циљ прогон, пљачку и присвајање идентитета, културнога блага и историјске вертикале српскога народа – од чега стварају свој идентитет, нови народ и нову државу?!

Ево да рзјасним ту „мантру“ којом на нас јуришате! Не само што ништа немам против тога да је Црна Гора држава, него мислим да је задатак сваког часног Црногорца да Црну Гору врати себи! Да је – згажену, опљачкану, обезличену, измрцварену на издисају – ишчупа и спашава из руку манијака, који је силују, обешчашћују, проституишу, облаче у туђе рухо, скрнаве темељ, име, вертикалу, и распродају непроцењиво историјско благо, сабрано у њеном имену и постојању – које су нам преци – муком, жртвом и чојством – стицали и оставили!

На срећу – тај ваш „аргумент“ – не може више да вам прође ни код десетине хиљада освијешћених по Црној Гори! Све више их схвата ко су убице Црне Горе! Вас – који јој киселином лажи утирете темеље настанка, постојања и суштине њенога бића, ма  – прочитали су! Ви, који је продајете и мијењате јој газду и власника?! Ви, који јој с толико лакоће однесосте главу на тацну – њеном миленијумском непријатељу – за шаку сребрњака – у име вашега малога, биједнога живота и огромне материјалне личне користи у коју се купа ваша опскурна личност – у богатству, које сте – издајући је – стекли?!

И заиста – чега се честит стиди, тиме се свашточиња поноси?! Све ово више и не спада под једноставно дефинисање! Овако нешто, тешко да би урадио онај, који зна колико не зна?! Е – али интелектуална громада Мило – све зна?! Зато све и може! То што они који знају – остану забезекнути пред, не празнинама, него амбисима у његовоме „знању“ – то њега, не дотиче?!

С толиком лакоћом, са којом се Мило латио „уређивања“ једне читаве области на коју се наслања два миленијума – то само може простота оскудне памети и аморална работа! И нема убјеђивања с таквима! Увијек вас побиједе галамом – у недостатку знања и аргумената! То је тај полусвијет који – све што зна мање – све му је веће самопоуздање?! Њихов „научно истраживачки“ рад састоји се из карактеристичних „аксиома“ – тако је, јер мени се свиђа да је то тако и – тачка?!

Да ова брука није издигнута на ниво цијелога народа, потомака, предака, државе, традиције, историје – и просјечно образованоме човјеку – било би испод части да се са таквима упушта у дискусију! Али, ово је суноврат у којем је подигнуто дно – све то – окренуло наглавачке?!

Шта рећи о некоме, који се – с толико лакоће незнања – упушта у  суштину, темељ и свеукупност једнога народа?! Ма колико Мило Ђукановић био нечастан, који је час једно, час друго, или, како су некад говорило – трања (стара избуцана, глибава крпа, за брисање бачена под ноге) – и њега таквога – била би срамота, кад би знао колико не зна?! Али то знати – могу само они који знају!

Уосталом,  ђе се то, па он – у свом „образовању“ – срео  са историјом држава и права, историјом и теоријом хришћанства, философијом вјере, социолошким кретањима друштва кроз вјекове…?! А слушајући га – како он само самоувјерено износи своје „знање“ и тврдње – чојек просто осјети нелагоду, некакав посебан, скоро лични стид! Нађе се у чуду и онај који донекле прати ту област, а камоли онај чији је то научни опус, коме је посветио цио свој вијек?!

Када разговарате са интелектуалцем, али правим, није интелектуалац свако ко има диплому факултета – увијек је ту опрез, да можда има још нешто што није истражено кроз архиве, документа…! Е, „интелектуалац“ Мило – сваку област има у „малом прсту“, поготово идентитет, историју, вејеру, цркву, народ?!

Са таквима – да нијесу ту ђе су – образованоме чојеку било би испод нивоа да са њима укршта аргументе! То би могло само на нивоу спрдње и забаве, под условом да вам је до тога и да вам се утрефио неки празан простор за збијање шале! Али, ово су страшна времена – у којима је судбина читавога народа, који се муком и жртвом чувао више од хиљаду година – сад пала у њихове шаке?!

Мада, он као неко ко је потекао из куће чији је отац био Брозов послушник, иначе не би био високопозиционирани кадар (који је и свога сина Мила од 17 година гурнуо у Савез комуниста), а знање стицао у средњој економској школи и у тој области, на економском факултету у Титограду, завршио све своје образовање – па зар се од таквога и могло нешто друго очекивати?!

Е, сад, колико му је знање и из економије(?!) – кад видим просперитет у малој Црној Гори, са око 600.000 становника – не би се рекло да је неки „експерт“! Али, опет – када се упореде његове позиције са којих је кренуо – изнајмљене гарсоњере и џемпера – са данашњим вилама, хиљаде квадрата, милиона, банковних рачуна, бизниса и енормног богатства уже и шире породице – није да се може рећи да је – и у овој области – дудук?!

Не бих ја све ово анализирала да је Мило, само један од тајкуна настао у глобалистичкој пљачки урушене претходне државе – ни први ни последњи! Али, ово је – опасна комбинација – власт, надобудност, незнање, слугерањство моћном газди зарад личног интереса! Особа – којој је задњица испред образа!

Уосталом, окупатори и доводе и подржавају такве! Јес’ да их се и они гаде, јер – тешко се не гадити таквих, али – раде им посао! Освајач зацрта план, припреми логистику и – ‘оће на готово да дође! А са таквима – најлакше остваре окупацију и побједу! Проњушкати такве у оквиру народа на којега се намјере да му отму територију, украду историју, културно насљеђе – најубитачније је оружје у рукама окупатора! Такви за њих и обављају прљави посао преименовања, асимилације, намицања новог идентитета, јер –  освајач хоће промјену свијести народа – само тада – народ не пружа отпор! Е, тај срамни задатак над својим народом – увијек обаљају нечасни изданци из његовога рода?!

 

Милијана Балетић

 

Поделите:

12 Коментари

  • Аман! Па то је ШАКА ЈАДА! Мило има подршку мање од 10% Црногораца – но их је мало, као и нас овде, па га на власти држе Малисори, муслимани, католици и паре које им НАТО даје – баш као што је то радио и ТитА. А кад то пресуши, А ИЗГЛЕДА да је почело да пресушује, ето њега да тражи хлеба од “браће Срба” – пазите шта вам говорим, кад дође време, он и његови ће се “љуто кајати”.

 1. Ma da vi će da ih lomite preko jezika ko ova Baletićka??????
  Misli da utisne perper Crnogorcima??????
  A oni su trgovali Mletačkim zlatnicima još od vremena Crnojevića po čemu je i država dobila ime…
  Ne po boji već po vladajućoj kasti jer se u Crnoj Gori uvek znao red i čiji zlatnik više vredi
  Lažni perper ili Mletački talir??
  Ne trebaju njima Baletićkini laveži dok karavani prolaze.

  • Хахаха, чиме вас то Мило плаћа – кокаином, а? А ни хашиш вам није далеко – кад вас прода Турцима. Да сте бар ботовали за сендвич, још би некако и могло. Овако, нећете ви дуго – а почећете и да гакунете, још у већој мери него ли сте га славили.

 2. “У ствари – отме – и „само“ промијени име и власника?!” – ЗАР сте заборавили да је љубио штафету? Од ТитЕ, комуноусташе му остануло. А за њим ће и срамота – полако клизи… сад тражи Турску… Тако је и БЈРМакедонија почела – сада говоре два језика. Више не зна коме да се на*узи.

  • Jeste otme i promeni ime kao što su srbi oteli Toni Blera i posadili u vladu da im bude savetnik hahahahahaha
   Bolje da ste stavili kaktus bar bi vam cvetao svake treće godine ovako Britanija izašla iz unije pa neće procvetati ni za 100 godina.
   Kako ga vabite???
   Tonislav Hadžiblerović savetnik propali Evropljana??
   Imate vi dosta takvih bisera,zar ste zaboravili onog Danijela Šifera velikog prijatelja srba ali samo dok se plaća.
   Bože me prosti svira dok ubacujete dolar u prorez ko DŽUBOX hahahahahahaha

   • Кад смо већ код памћења (мало ти је ђетићки слаб…, бај з уеј…), о вама пише на спомен таблама неких Немачких цркава. А о нама лепе речи у Швајцарској, али и од Нобеловаца (да не идемо само у историју – стално нам то спочитавају, понекад и са правом): Боба Дилана и Петера Хандкеа. А богами и од Мирослава Крлеже: “Боже, сачувај ме српскога јунаштва и хрватске културе”. (Уф, прећерах – НИКО и не помиње Црну Гору, још од како је Његош владао).

 3. За србофобичне београдско-јосипградске тзв. „Србе“ аустромарксисте, комунисте-интернационалисте, нације су уметне творевине, као што је и данашња тзв. „црногорска“, „бошњачка“, „македонска“ или тренутна „другосрбијанска“ нација, које су настале као њихов антисрбски пројекат.

  Такође, имајући у виду, да је србофобични аустромарксиста, комуниста-интернационалиста, босанско-херцеговачки криминалац-атентатор Родољуб Чолаковић „Роћко“ изнео једно мишљење о нацији у чланку, који је објављен под насловом „Правилан став о националном питању”, где дословно стоји:

  “ Нација је резултат кретања друштвене поделе рада и овај јој (а не посебни интереси било које одвојено узете, класе или слоја у друштву) одређује оквире деловања и постојања као и суштину…” (Види: Родољуб Чолаковић, Правилан став према националном питању, “Социјализам”, бр. 2, Београд, 1959; Родољуб Чолаковић, О лажном и правом српству, Сарајево, 1945).

  Много пута је досад писано да је Брозов великохрватски најамник, криминалац-атентатор Родољуб Чолаковић „Роћко“ имао блиског рођака у Загребу Љубомира Пантића, апотекара из Бијељине, који је био министар без портфеља у злогласној Независној Држави Хрватској. Захваљујући Чолаковићевој заштити, Пантић је после Другог св. рата одлежао само три и по месеца у затвору, а после је слободно живео у Београду-Јосипграду. Чак је добио и државну пензију (Види: .https://patriot.rs/cudo-u-ndh-srbin…).

 4. Crna Gora je projekat Crnojevića jado ne ojađeni a ne čobana sa Zlatibora i Majevice koji su zaboravili opanke i frulu pa zbrisali u Beograd da glume Bizmarka i Garibaldija.
  Mi imamo junačku istoriju a ne obor za produžni tov junadi na sred Andrićevog venca.

  • Ух, јадна ти мајка. Ваша јуначка историја се своди на КАПИТУЛАЦИЈУ сваких 100 година (најновија, али не и пошљедња, бијеше прије неку годину, кад вам НАТО уђе – и прије но штовам уђе, смијаху вам се). ИСТИНА, ми заподенемо кавгу са неким, ви се укрутите, па добијете по лабрњи – и онда уа Срби. Ни Скадар, јадо полуписмени, нисте знали ослободит. Облијетали ка врапци око плијена – док не дођоше Шумадинци и рашчистише све то. Па кад вам то беше предато, ТАЛИЈАНИ вам то узеше. Ваше јунаштво се своди на гуслање и мит – како то лијепо писаше Борислав Пекић. Пробуди се, ако ниси баш пицешки бот, ВРИЈЕМЕ ЈЕ.

 5. Имајући у виду, да извесни србофобични београдско-јосипградски „Срби“ текући „другосрбијанци“, аустромарксисти, комунисти- интернационалисти и Брозови идолатристи са фаронском могилом тзв. „кућом цвећа“, који сматрају да нема Срба изван Србије. Из њих сикће мржња на све што је србско и православно изван уже Србије.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here