Милијана Балетић: НЕПРИЈАТЕЉИ И – СТРКОТИНЕ

milijana-baletic
milijana-baletic
Поделите:

После свих ових „јањића“ међу Србима – дође ми некад да у часне стрпам ове наше западне „пријатеље“?! Код њих барем нема дилеме! Јес да су против нас, али, брате, за свој народ раде!!!        

Боже драги, како нападоше Републику Српску – са свих страна – само зато што Додик рече, сад кад је председник Вучић 23. јула посетио Бања Луку и донео им поклон и помоћ из Србије – да ће, ако се Косову* да право на самосталност – и Република Српска искористити исто то право!

Е, нема ко се са Запада и из нашега окружења – ненајежи на Додика?!

Те Република Српска нема право, те не може се нарушавати територијални интегритет и целовитост БиХ, те Република Српска је Дејтоном дефинисана као саставни део БиХ (а на кварно јој поузимали више од пола што је Дејтоном добила), те то је претња миру и стабилности у региону, те Срби се морају обуздати у захтевима, те не могу постојати две српске државе, те…?!

 А како онда може да се нарушава територијални интегритет и целовитост Србије?! А, је ли претња миру отимање КосМета Србији – или, само Срби, треба да мирно аминују ко год шта хоће да нам отме?! А, како то могу Шиптари да имају две државе и још отворено говоре и раде на прављењу једне и то – велике – Албаније?! А, како то да њих – нека што не обуздавате у томе – него помажете и ногама и рукамао?! А,…?!

Ма, где се год Србима отима – земља, идентитет, црква…, било које материјално и нематеријално право и својина – гракну сви к’о један?! Па кад ти се нанижу и устреме на нас, онако, по историјскоме списку и редоследу – сећање ми, у дубоку прошлост гурну?!

И, нема ту неких великих измена – увек су исти и увек на истој страни и увек спремни, на удар и убијање и помена на све српско?!

Монотонију тог „одабраног“ друштва, вазда украсе и „стркотине“ од нашега рода?! Њих – нема кад их било није?! Али оволико – никад?! Њихов је задатак да „појачају аргументацију“?! Да, и кад се дође до приче о страдању Срба – „инсајдерски“ утрче и посведоче?! Њихово сведочење има посебну снагу, јер – без обзира што их, као припаднике српскога рода, толико „боли“ – они не одустају да кажу оно што је „истина“, па – куд пукло да пукло?! Зато су они и на цени – на том часном тржишту?! А још кад загрме „истином“ преко медија и то са националном фрекфенцијом и залеђином – тек се то признање високо котира?! Не високо – аксиом постаје у тим „сведочењима“, која имају за циљ да – сви који су страдали – има да су страдали од Срба?! А тамо где су страдали Срби – е, они су страдали од самих себе?! На овај, или онај начин, али – од себе?!

Колико их је само измилело од кад је ударено на расрбљивање Црне Горе и отимање Српске православне цркве (СПЦ) – сам нечастиви их пребројат не може?! А кад им мало загребеш у биографију – сви су се „надахњивали“ Загребом – или преко школовања, или преко идеологије Брозовога комунизма, или преко брачне постеље и наватанога супружника с те стране?! Има и оних којима ништа није свето и – све могу за паре?! Тако  је – у њихову племениту личност –  антисрпство улазило или одозго или одоздо или преко џепа?!

А има један – чу мене, један(?!), но се овога нешто сетих – који ме и поред тога што ме, ево тридесет година, од њега ништа изненадило није (оно 20 година, док је био члан Брозових комуниста, нисам пратила) – мало је рећи, шокира?!

На Хепи телевизији, пре једно недељу дана, Душан Јањић нам „откри“ да је ВБА (Војно безбедносна агенција) и ВОА (Војно обавештајна агенција) директно из Београда – направила Зелене беретке Алије Изетбеговића?! И Тачија и Харадинаја, све кољаче и вође терористичке УЧК-а је направила?! И Алијинога Насера Орића, који је од пролећа ’92. до краја маја ’95. клао и убијао у стотинак српских села и заселака око Сребренице и – само на братуначком гробљу сахрањених 3.267 жена, деце, бака, стараца – за собом оставио?! Све те „јунаке“ и толико овде не поменутих – рече Јањић – направила је ВБА и ВОА у Србији?!

И иза убиства српског свата у Сарајеву, стоји ВОА из Београда, вели?!

Е, да ми Јањић не отвори очи о томе ко је 1. марта ’92. на Башчаршији у Сарајеву, убио српског свата и зашто – ја, која сам о томе са лица места извештавала – до дан данас бих била у „заблуди“  и мислила да је то Рамиз Делалић звани Ћело, Алијин војник под заставом полумесеца – пуцао и убио младожењинога оца Николу Гардовића?! Ма, до овога тренутка ми ни на памет није могло пасти да је Алијинога муџахедина Ћела – направио Београд – опремио и послао да убија, коље и силује Србе по Сарајеву?!

А ко је тебе направио, Јањићу, да ми је знати?! Да си направљен – видим?! Али не знам јесу ли и тебе правили у Београду, или су те правили негде друго, па нам те направљенога у Београд поставили да нам тако – над целим српством – бриљираш и светлиш, деценијама?!

После свих ових „јањића“ међу Србима – дође ми некад да у часне стрпам ове наше западне „пријатеље“?! Код њих барем нема дилеме! Јес да су против нас, али, брате, за свој народ раде!!!

И код њих ти подугачак списак имамо! Ево, на пример, Немачка! Ако ико игра непромењену игру према Србима, то су они?! Од кад постојимо – и они и ми – наврзли су нам се на живот и територију?! Никад да сјашу?! Али зато – не да играју отворених карата – што јес’ јес’?!

Нема које све начине кроз историју нису користили – и с ким све и у којим злоделима нису сарађивали – како би Срба нестало?! Кад се само узме Аустроугарска, па Први светски рат, па Други светски рат усташе, нацисти, муслиманске Ханџар дивизије, па шиптарски балисти и скендербеговци – нема с ким све нису у геноциду над Србима јуришали?! А тек прављење од Шиптара аутохтоног народа на Балкану – приписујући им илирско порекло и корен – тек је то нешто најпоквареније што је историја забележила?!

Ма – лаж је темељ њихове борбе против Срба!!!

Бугарска научница Теодора Толева, макар је ову лаж, трајно раскринкала својом књигом – „Утицај Аустроугарске империје на стварање албанске нације 1896-1908“ – која је сва саткана од, до сада необјављених, докумената из бечких архива!

Ево сад опет – од када су обурдали Берлински зид – дође њихово време?! Немачка поново нашим просторима маршира?! Из прве је признала сецесију Словеније и Хрватске и – наравно – инсталирање „шиптаристана“ на КосМету?! По завршетку НАТО бомби по Србији ’99. –  са небеса су се директно спустили ти миротворци на свету српску земљу – улетели сви са својим трупама и – раскомадали га међу собом, к’о Југославију у Другом светском рату?! Немачка је једва дочекала да – из својих авиона у оквиру НАТО-а истовари све планиране бомбе и осиромашени уранијум по нама и – одмах згазила војничком чизмом на свој шчепани део КосМета?!

Сад је стисла гас у два правца?! Убрзано наоружава Шиптаре, а овамо уцењује и притиска Београд да „прихвати косовску реалност“ и чим пре потпише „свеобухватни, правно обавезујући споразум“ – са западњачки инсталираним терористичким вођама исламскога „шиптаристана“ –  на светој православној српској земљи?!

„Немачка захтева да Србија прихвати косовску реалност“ – кажу?! Значи нема молим, мислим, требало би…, него – захтева?! Е, кад Немачка крене да захтева – она не престаје са „захтевима“ – све док јој они од којих „захтева“ – не забоду своју заставу у сред Берлина?! А до тада – она „захтева“ стрељање 100 других за једнога Немца?! Ма – и стрељање целе школе ђака – ако би им усфалио број у том односу 100 за једнога?! Јер, они су једна прецизна и – од поштовања својих правила и плана – саткана и зависна држава?!

А, план са Србима је – отети нам и то, баш, КосМет?! Јер Србе треба убити дубински – тамо где су зачети?! Тамо где су прикопчани на извориште енергије за опстанак и трајање?! Е, зато тамо треба инсталирати ислам – „шиптаристан“ на српскоме православноме КосМету?! Тако се најбоље убија изворно хришћанство – кад га давиш исламом, а оно се копрца и издише?! Ево како ислам у Цариграду убија Свету Софију, коју Турци – од имена (Аја Софија), па до употребе – вековима „покрштавају“ и даве?!

Петер Баер, посланик из странке канцеларке Меркел, који је известилац за „Косова“ у Савету ЕУропем, има задатак да нам, директно преноси – њихове жеље – о нашем КосМету?! Сваки пут нам подвуче да – „прихватимо реалност“?!

Није њихова реалност она – стара колико и српско утемељено православље на КосМету – то је реалност коју су они НАТО бомбама ’99. инсталирали?!

Ваша реалност, мерена бомбама – јача је – што јес’ јес’! Зато ви ту „реалност“ и не провлачете кроз векове!

Па шта је онда Резолуција 1244(?!) – коју је усвојио Савет безбедности УН (СБУН) 10. јуна 1999. којом је након НАТО агресије „правно обавезујуће“ решена политичка криза, а КосМет дефинисан као саставни део Србије и стављен под мандат УН?! Је ли то правно обавезујући или необавезујући споразум?! Ако је необавезујући – што је онда прављен тај „перформанс“ – и то на највишем могућем нивоу, у Уједињеним нацијама?!

Је ли то сад – и Савет безбедности, заједно са УН – стављен ван снаге?! Или сте само Резолуцију 1244 гурнули у „правно необавезујућу“?! Кад и ко је то урадио?! Ко вас је, где, како и када овластио за ту работу – зна ли се?!

Ко је то и када, овластио Немачку и друге појединачне западне државе да бришу, пишу, укидају, мењају претурају и буцају акте и споразуме СБУН?! Има ли и о томе игде икакав „правно обавезујући споразум“, или је то тако, јер се вама – из ината – баш тако хоће, јер мислите – да вам се може?!

Е, ако су ступила на снагу „правила ината“ – да се онда, брате, сви сврстамо у блокове по сродним интересима и – ударимо у „инат“ – па, ко шта понесе?!

Неће нам бити први пут!!! 

Милијана Балетић

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here